Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

USFL blijft in eerste seizoen in Birmingham, wedstrijden verdeeld over twee stadions

In het eerste seizoen van de USFL blijft het aantal reiskilometers beperkt voor de deelnemende teams. Sterker nog, alle wedstrijden worden in Birmingham, Alabama gespeeld. Wel zijn er twee stadions aangemerkt als speellocatie.

De plek waar de meeste wedstrijden naar verluidt gespeeld gaan worden is het gloednieuwe Protective Stadium. Het stadion opende vier maanden geleden pas haar deuren en is sindsdien de thuisbasis van onder meer het Division I college-football team UAB Blazers. Het stadion biedt plaats aan ruim 47 duizend toeschouwers.

Ook zullen er duels worden gepland op Legion Field, dat juist stokoud is. 95 jaar doet het stadion al dienst als American football-tempel. Door de jaren heen was het al thuisbasis voor teams uit vele alternatieve football leagues – waaronder de originele Birmingham Stallions uit de jaren ’80, die ook nu weer deelnemen aan de USFL -, maar dit stadion heeft haar sporen verdiend als college football-theater. Onder meer de machtige college-teams Auburn Tigers en Alabama Crimson Tide speelden jarenlang een deel van hun wedstrijden op Legion Field, en het stadion was door de jaren heen thuis aan een grote hoeveelheid bowl games.

Ook wordt de Magic City Classic jaarlijks in het stadion gespeeld. In dat duel vechten Alabama State en Alabama A&M – die in tegenstelling tot Auburn en Alabama niet uitkomen in de FBS-divisie maar in de minder bekende FCS-divisie – elk seizoen hun langslepende rivaliteit uit. Het is daarmee één van de bekendste en best bezochte college-wedstrijden buiten de FBS-divisie.

De USFL moet volgens onofficiële berichten op 16 april aftrappen en in Amerika zendt sportzender FOX elke minuut live uit. Acht teams uit de originele competitie nemen opnieuw deel, waaronder de Philadelphia Stars, waar Bart Andrus hoofdcoach zal zijn. Bij kenners zal die naam een belletje doen rinkelen, want Andrus was was van 2001 tot 2007 hoofdcoach van de Amsterdam Admirals en won in de hoofdstad de enige gewonnen World Bowl, in 2005.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *