Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers coach stemde tegen komst Ben Roethlisberger

Mike Singletary, de legendarische linebacker van de Chicago Bears, was ooit hoofdcoach van de San Francisco 49ers. Singletary verklaart nu dat hij in 2009 persoonlijk een stokje stak voor een trade tussen de Niners en de Steelers, waarbij Ben Roethlisberger de oversteek naar de Bay Area zou maken.

Singletary doet zijn onthulling daags voordat Ben Roethlisberger op social media zijn definitieve vertrek uit de National Football League aankondigt. In 2009 werd hij door de York familie en personnel director Trent Baalke binnengehaald om de deal te bespreken. Singletary sprak zich echter uit tegen de komst van Big Ben, omdat de quarterback in juli 2009 net beschuldigd was van seksuele aanranding.

Singletary stond erom bekend dat zijn teams vooral op ‘karakter’ moesten spelen. “Ik vond dat ik daar op mijn wijze invulling aan moest geven,” aldus de Hall of Fame linebacker. “Als ik het nu opnieuw mocht doen, dan had ik het anders gedaan.”

Roethlisberger kwam net van zijn tweede Super Bowl-optreden af in februari 2009 (zijn eerste was in februari 2006). Uiteindelijk bleef hij in Pennsylvania, alleen maar om zijn ploeg ook twee seizoenen later ook voor een derde keer naar de eindstrijd te leiden. Deze Super Bowl finale ging echter verloren tegen de Green Bay Packers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *