Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Legende Tom Brady met pensioen

Quarterback Tom Brady heeft de knoop doorgehakt. Een van de beste spelers uit de geschiedenis van de NFL gaat met pensioen. De 44-jarige Brady houdt na 22 seizoenen de eer aan zichzelf.

Brady won zeven keer de Vince Lombardi Trophy, waarvan zes keer met de New England Patriots. Vorig seizoen herhaalde hij het kunstje door zijn nieuwe team Tampa Bay Buccaneers naar de eindstrijd te loodsen. Dit seizoen kwam Buccaneers ook ver en wist Brady uitstekende cijfers te overleggen. Vorige week kwam het sprookje echter ten einde, toen hij met een 24-27 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Brady speelde in 318 wedstrijden. Hij kwam per ongeluk aan het roer te staan van de New England Patriots in 2001, toen starter Drew Bledsoe met een ernstige blessure in het ziekenhuis belandde. Brady werd als 199e gekozen in de zesde ronde van de 2000 NFL Draft.

Hij eindigt zijn loopbaan met 84.520 passing yards, meer dan 4.000 yards meer dan Drew Brees (2) en 12.000 meer dan Peyton Manning (3). Ook in de categorie touchdown passes gaat Brady (met 624 touchdown passes) zijn vakgenoten Drew Brees (571) en Peyton Manning (539) voor. Hij won een recordaantal van 35 play-off wedstrijden in een recordaantal 45 wedstrijden.

Vorige week liet Brady al doorschemeren dat zijn vizier op vrouw en kinderen was gericht. In een statement liet hij toen weten dat hij veel op heeft moeten geven om voor de sport te leven, maar dat zijn naasten ook tijd met hem verdienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *