Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kenny Pickett wil hand niet laten meten

Pittsburgh quarterback Kenny Pickett speelt einde deze week in de Reese’s Senior Bowl. Een van de onderdelen waarop de spelverdelers worden getest: een handmeting.  De handen van Pickett schijnen echter zo klein te zijn, dat de quarterback een meting heeft geweigerd.

Volgens een van de scouts zijn de handen van Kenny Pickett nog geen 23 centimeter lang. De grootte van de handen is natuurlijk belangrijk voor balveiligheid. 

Pickett wil de komende weken door training zijn handen vergroten, zodat hij op de NFL Scouting Combine op 1 maart goed beslagen ten ijs komt. Cincinnati Bengals backup quarterback Brandon Allen ging hem in 2016 al eens voor en wist met gerichte training en massage zijn handen bijna een centimeter te vergroten.

Kenny Pickett wordt gezien als een prospect om in de eerste ronde van de aankomende NFL Draft van het board te gaan. Onze scout heeft hem zelfs op nummer 3 staan. De quarterback gooide dit seizoen een recordaantal touchdown passes in de ACC (42) en verbrak hiermee een decennia-oud record van Dan Marino. Met een completen percentage van 67,2% en 4.319 passing yards liet hij zien dat het een goede keuze was om niet vervroegd professional te worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *