Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoaches in Super Bowl LVI allebei piepjong

Super Bowl LVI is een ontmoeting tussen Cincinnati Bengals en Los Angeles Rams en daarmee een ontmoeting tussen de jongste hoofdcoaches uit de geschiedenis van de NFL. Gezamenlijk tellen Sean McVay (36) en Zac Taylor (38) in totaal 74 levensjaren. 

Als McVay met de Los Angeles Rams de Super Bowl wint, dan wordt hij de jongste hoofdcoach uit de geschiedenis die dit feit op de naam schrijft. McVay is vorige week 36 geworden en verslaat in dat scenario huidig Pittsburgh Steelers hoofdcoach Mike Tomlin. Tomlin was 36 jaar en 11 maanden toen hij de Vince Lombardi Trophy veroverde met de Pittsburgh Steelers in Super Bowl XLIII. Jon Gruden staat momenteel tweede met 39 jaar, maar die zal sowieso een plek op de ladder moeten opschuiven. Als Zac Taylor wint, dan is hij namelijk jonger dan de coach die in 2000 de Super Bowl veroverde voor de Tampa Bay Buccaneers.

Super Bowl LVI is ook een wedstrijd tussen twee first overall draft picks tijdens de NFL Draft. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat dit gebeurt. De Lions kozen Matthew Stafford in de NFL Draft van 2009 als allereerste. De Cincinnati Bengals kozen Joe Burrow als eerste in de NFL Draft van 2020. De eerste keer dat twee first overall draft picks tegen elkaar uitkwamen in een Super Bowl was op 7 februari 2016. De Denver Broncos speelden toen met Peyton Manning tegen de Carolina Panthers van Cam Newton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *