Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jarige Matthew Stafford: “Detroit heeft mij gevormd”

LA Rams quarterback Matthew Stafford liet zich vandaag door de internationale media interviewen, alvorens zichzelf onder te dompelen in Super Bowl week. Op notabene de dag dat hij zelf zijn 34ste verjaardag viert. Gridiron had de kans om bij zijn persconferentie te zijn.

Vervelend vindt hij het niet om op zijn verjaardag de pers te woord te staan: “Er is nog genoeg tijd na deze inspannende week om mijn verjaardag te vieren. Je weet dat het behalen van de Super Bowl een geweldige druk met zich meebrengt en dat je maar een paar kansen gedurende je loopbaan krijgt om de eindstrijd te halen. Daar speel je deze sport voor en dat is de druk die je jezelf op moet leggen. Pressure is a privilege.” 

Volgens Stafford heeft zijn lange loopbaan in Detroit hem klaargestoomd voor zijn tijd bij de Los Angeles Rams: “Ik kwam hier voor een nieuwe start en een nieuwe kans. Dat we veel goede jongens in de selectie hebben is geen garantie dat je de eindstreep ook daadwerkelijk haalt. Ik besef me dat terdege, maar ik ben blij dat ik hier nu ben en dat we voor onze kans kunnen gaan. Dat neemt niets weg van mijn ervaring en mijn tijd bij Detroit. Ik ben Motown nog steeds erkentelijk voor de kans die ik daar heb gekregen. De Ford familie heeft mij naar de NFL gehaald en ik heb nog steeds goed contact met ze, net zoals met sommige oud-teamgenoten zoals Calvin Johnson.” 

Zijn periode in Detroit heeft hem ook geleerd om met tegenslag om te gaan. Daar putte hij veel kracht uit, toen het in November opeens niet zo lekker liep bij de Los Angeles Rams. “Wij hadden genoeg tegenslagen in Detroit. Daar moest ik aan denken toen ik zelf opeens niet zo goed speelde in november. Het heeft mijn karakter gevormd, want je leert niets over jezelf als je jezelf niet door die tegenslagen heen hoef te werken.”

Tegen het Super Bowl podium kijkt hij dan ook op een positieve manier op. “De buitenwereld kijkt naar ons als een superstar heavy team,” zegt Stafford. “Maar we zijn alleen maar met jongens die bereid zijn om extreem hard te werken om hun doelen te halen. Zonder die houding bereik je niets. Je moet de toon zetten. Soms moet ik mezelf echt in de arm knijpen dat ik met deze mensen de strijd aan mag gaan. Elke dag stellen we onszelf kleine doelen en elke dag moeten we die kleine doelen halen. Onze coach is daar een belangrijke factor in, hij bewaakt dat proces, zodat we uiteindelijk tot het grote einddoel komen.” 

Stafford is er van op de hoogte dat dit de belangrijkste wedstrijd uit zijn leven is: “We moeten er van genieten en zorgen dat we alles in uitvoering brengen wat we tijdens de training hebben doorgenomen. Natuurlijk zal ik het volgende week zondag overweldigend vinden, maar als dan de eerste snap komt, dan is het gewoon een footballwedstrijd.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *