Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

K1 op ramkoers in Arizona

Het is de vraag of Kyler Murray zichzelf nog ziet als dé franchise quarterback voor de Arizona Cardinals. ‘K1’ zoals hij zichzelf liefkozend noemt op social media heeft afgelopen zondag namelijk iedere verwijzing naar de Cardinals van zijn accounts op Instagram en Twitter verwijderd. Het spel is op de wagen nu hij deze offseason een nieuw contract getekend moet worden.

Diverse Cardinals fansites op Instagram dachten zondag dat Murray hen geblockt had, omdat ze een blanco profiel zagen op Instagram. Niet veel later bleek dat de Pro Bowl-quarterback zelf alle foto’s had verwijderd en zelfs zijn profielfoto gewijzigd had naar een afbeelding uit zijn collegetijd bij Oklahoma. Inmiddels staan er weer twee foto’s op Insta. Eentje uit de tijd van de Sooners en eentje in Pro Bowl uniform van afgelopen zondag. Geen Arizona Cardinals.

Olie op het vuur was vervolgens zijn manager die weigerde te reageren op het voorval. Het blijft dus gissen. Al zal het ongetwijfeld te maken hebben met zijn contractstatus. Kyler Murray maakt zich op voor zijn vierde en laatste jaar van zijn rookie-contract, waarbij de Cardinals hoogstwaarschijnlijk de ‘fifth year option’ te nemen. Het moment waarop eigenlijk een langdurig contract verwacht wordt.

De ploeg uit de woestijnstaat volgde de ‘antics’ van Kyler Murray op met hun eigen social media kunstje door ook te snijden in de foto’s van de quarterback.

Is Murray zo goed als hij zelf denkt?
Murray rekent erop dat hij in het rijtje komt van top 5 best betaalde quarterbacks. Ondanks dat de spelverdeler in 2019 ‘rookie of the year’ werd en de twee daaropvolgende jaren werd verkozen in de Pro Bowl, gaan de Arizona Cardinals in de onderhandelingen niet direct de volle pond neer tellen.

Headcoach Kliff Kingsbury krijgt veel kritiek voor de totale ineenstorting van de Cardinals dit seizoen. Met als ultiem dieptepunt de belabberde prestatie in de wild card playoffs tegen de Rams. Maar ook Murray gaat niet vrijuit. De quarterback kan zijn fenomenale spel uit de eerste seizoenshelft niet kan vasthouden in de tweede seizoenshelft. In 2020 daalde zijn QB-rating van 101 naar 91 en in 2021 zelfs van 109 naar 92 in deel 2 van het jaar.

Opvallend daarbij is bijvoorbeeld dat de offensive line het afgelopen seizoen de helft minder qb pressures toe liet. Ondanks deze betere bescherming bleef Murray continu uit de pocket lopen. Zijn spel ademde onrust en zijn aantal touchdown passes zakte zelfs van 2.13 per wedstrijd naar 1 in de tweede seizoenshelft.

Trade bait?
In het onderhandelingsspel zullen de Cardinals daarom niet zonder meer de hoofdprijs willen betalen. K1 gaat het spel op zijn beurt ook hard spelen. Zeker nu het aantal franchise quarterbacks in de NFL niet heel ruim bezaaid is. De vraag is echter welk team bereidt is de komende drie jaar zijn first round draft picks in te leveren om te ruilen. Geef het een paar weken, dan weten beide partijen dat ze niet zonder elkaar kunnen. De liefde zal herstellen en Kyler Murray vult zijn Instagram weer met Arizona Cardinals-foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *