Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stadion Bayern München toneel eerste Duitse NFL-game

Het stadion van Bayern München vormt het toneel voor de allereerste reguliere NFL wedstrijd in Duitsland aankomend najaar. Dat heeft de NFL vanavond in Los Angeles bekendgemaakt. Het stadion van de Bundesliga-kampioen is een van de twee venues voor in totaal vier reguliere NFL-competitiewedstrijden, verspreid over de komende vier seizoenen. Het andere stadion in het Frankfurt Stadion.

Düsseldorf, dat zich ook in de strijd had gemengd om een NFL-wedstrijd te organiseren, is afgevallen. NFL Roger Commissioner verwelkomde de Duitse steden vanmiddag tot de NFL-familie. “We zijn erg blij om onze Duitse fans te belonen voor hun hartstocht, door ze dit spektakel te bieden,” gaf hij aan. “We kijken uit naar onze eerste wedstrijd in het stadion in München en onderzoeken tegelijkertijd bredere samenwerkingen met de Bundesliga.”

Naast de wedstrijd in Duitsland vinden er in 2022 nog vier andere internationale wedstrijden plaats. Drie daarvan worden zoals vanouds in Londen georganiseerd: twee in het stadion van Tottenham Hotspur en de Jacksonville Jaguars thuiswedstrijd in Wembley. De precieze tijden, datums en tegenstanders worden de komende weken bekendgemaakt. Een indicatie is mogelijk de toewijzing van specifieke marketingrechten van de Duitse markt aan vier teams: Carolina Panthers, Kansas City Chiefs, New England Patriots en Tampa Bay Buccaneers.

Düsseldorf mag volgens NFL Head of Europe en UK, Brett Gosper, blijven hopen dat de NFL ooit daar neerstrijkt. “Het plan uit die regio was erg sterk en ambitieus,” aldus Gosper. “We kijken er naar uit om daar partnerships te ontwikkelen, met het oog op de potentie om daar in de toekomst ook neer te strijken voor wedstrijden.

American football is de tweede meest populaire televisiesport van Duitsland, aldus een kijkonderzoek door AFG Videoforschung.

Foto: DFL via Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *