Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Joe Burrow haalt inspiratie uit Kurt Warner

Quarterback Joe Burrow verloor met zijn ploeg Cincinnati Bengals zondagnacht de Super Bowl tegen Los Angeles Rams. Na de wedstrijd wees de quarterback op de fieldgoal in het derde kwart als beslissend moment. Cincinnati had de kans de voorsprong te vergroten na een Matthew Stafford onderschepping, maar moest genoegen nemen met drie punten: “Daar konden we de controle over de wedstrijd nemen, maar we vergaten onszelf te belonen met een touchdown.”

Burrow is vol lof over de verdediging van Los Angeles Rams, die wat hem betreft de wedstrijd voor de ploeg hebben gewonnen. “Ze hebben een goed verdedigend front. Aaron Donald, Von Miller en Leonard Floyd behoren tot de beste spelers in de league. Onze verwachting was dat ze met druk zouden komen en daar zijn ze uitstekend in geslaagd. Na de eerste play van ons laatste balbezit dacht ik dat het mogelijk moest zijn een fieldgoal te halen, maar zij speelden met veel overtuiging om ons op derde en vierde down te stoppen.”

De teleurstelling overheerst in het kamp van de Bengals, die voor het eerst sinds 1988 in de Super Bowl stonden. Toch geeft Burrow aan dat het team ook moet genieten van de hele experience. “Ik ben teleurgesteld in mijn eigen optreden. Ik had het gevoel dat ik sommige dingen beter had kunnen doen. Vorige week heb ik A Football Life of Kurt Warner gekeken. Ik moest daar in de kleedkamer na de wedstrijd aan denken. Het moet niet alleen de pijn voelen voor het verlies, maar je moet ook dankbaar zijn dat je het überhaupt zover geschopt hebt. De kansen die je hebt om in een Super Bowl te spelen zijn gelimiteerd. Wij zijn een jong team, dus ik zou het fijn vinden om te denken dat we de komende jaren regelmatig terugkeren naar dit feestje, maar het is geen vaststaand gegeven. Laat het de brandstof zijn voor de rest van onze loopbanen.”

Burrow werd laat in de wedstrijd stevig in de mangel genomen, waarbij zijn knie het leek te begeven. De quarterback liep op eigen kracht het veld af en was niet voornemens de blessure hem aan de kant te laten houden: “De knie voelt goed. Als we terug zijn in Cincinnati laten we er door de specialisten naar kijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *