Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Flevo Phantoms stapt uit competitie

De Flevo Phantoms stappen uit de Eredivisie. De ploeg van hoofdcoach Ronald Callenbach ondervindt teveel hinder van de coronacrisis en zag hierdoor de selectie in twee jaar tijd slinken van 36 naar 21 spelers. Gevolg van de terugtrekking is dat de herstart van de Nederlandse Eredivisie volgende week tegen Arnhem Falcons geen doorgang vindt.

Callenbach reageert desgevraagd op ons platform: “Corona heeft flink huisgehouden, meerdere spelers zijn gestopt en een paar langdurige blessures onder linemen hebben ons gedwongen dit besluit te moeten nemen. De komende twee wedstrijden hadden we slechts 16 spelers ter beschikking. We gaan ons nu richten op clinics en try-outs en hopen daar beter uit te komen. Zo maken wij onderdeel uit van het programma ‘Fitste Club van Nederland’ waar we hopen veel leden te werven.”

“Het huidige team gaat bouwen om in september weer aan de competitie deel te nemen,” aldus de hoofdcoach. “We staan positief in de wedstrijd, ondanks de teleurstelling. We hebben een paar plannen uitgewerkt om jeugd en senioren te werven. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze nieuwe grote sponsor Tweak, die ons weer veel nieuwe energie heeft gegeven.”

Bij Falcons hebben ze respect voor de keuze. Michel van Rijswijck zegt dat het zijn team ook had kunnen overkomen. “Bij ons zijn mensen door de coronacrisis ook gestopt. Gelukkig is gebleken dat we genoeg spelers hadden om dat verlies op te vangen. Ik wens de Phantoms alle geluk van de wereld,” aldus de voorzitter uit Arnhem.

Volgend weekend hervat de AFBN Eredivisie de competitie. Hilversum speelt thuis tegen Amsterdam Crusaders, terwijl 010 Trojans in Rotterdam aantreedt tegen Groningen Giants. Lelystad Commanders reist af naar de Bijlmer, waar Amsterdam Panthers staan te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *