Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cooper Kupp is grote winnaar eerste editie LaLa League NFL Awards

Het seizoen is ten einde, tijd om terug te blikken – en hoe kun je dat nou beter doen dan met een onvervalste awards-uitreiking! In de week voor de Super Bowl vroeg Gridiron aan het LaLa League-panel wie volgens hen namens de BeNeLux de noemer van beste van het jaar mag dragen. Hieronder vind je de uitslagen van deze klassieke awards, gerangschikt op prestige. Read & enjoy!

Comeback Player of the Year: Joe Burrow (QB, Bengals) – 84%
2. Dak Prescott (QB, Cowboys) – 8%

Met overmacht wint Joe Burrow deze categorie, volgens ons panel. Na een zware knieblessure in de tweede helft van vorig seizoen, knokte hij zich dit seizoen met de Bengals tot in de Super Bowl. Vriend en vijand verraste Cincinnati met een jeugdig, sprankelend team, en de rol van Burrow daarin is niet te onderschatten geweest. Dit jaar leverde dat nog geen Vince Lombardi Trophy op, maar Burrow en de zijnen zullen absoluut terugkeren op het hoogste podium – daar twijfelt niemand aan.

Defensive Rookie of the Year: Micah Parsons (EDGE, Cowboys) – 96%
2. Patrick Surtain II (CB, Broncos) – 4%

Nog overweldigender is de uitverkiezing van Micah Parsons als beste defensive rookie van het afgelopen jaar. Parsons was goed voor dertien sacks en ondanks dat het postseasons-avontuur van de Boys vroegtijdig eindigde, had hij zich geen beter rookie-jaar kunnen wensen. Op naar veel moois – al is er voor de rest van het roster in Dallas wel werk aan de winkel om prijzen te kunnen winnen.

Offensive Rookie of the Year: Ja’Marr Chase (WR, Bengals) – 96%
2. Najee Harris (RB, Steelers) – 4%

Ook hier kon weinig twijfel over bestaan. Wie zich in een fantasy league voorafgaand aan het seizoen had verrijkt met rookie Chase wist al snel dat daarmee de juiste keuze gemaakt was. Hij liet de beste cornerbacks in de league keer op keer de hielen zien, inclusief Jalen Ramsey in de Super Bowl. In die rol was hij boven Tyler Boyd en Tee Higgins de allerbelangrijkste receiver van Joe Burrow. Vele gouden jaren lachen hem toe, zo mogen we aannemen.

Defensive Player of the Year: Aaron Donald (DT, Rams) – 52%
2. TJ Watt (OLB, Steelers) – 36%

De eerste award die tweespalt wist te creëren was die voor de beste verdediger. Aaron Donald en TJ Watt waren afgetekend de allerbesten van dit seizoen, maar er kan er maar eentje de award winnen – volgens ons panel moet dat eerstgenoemde zijn, want die kreeg net iets meer dan de helft van de stemmen. En laten we eerlijk zijn – na een MVP-waardige performance in de Super Bowl komt deze prijs hem meer dan toe.

Offensive Player of the Year: Cooper Kupp (WR, Rams) – 76%
2. Aaron Rodgers (QB, Packers) – 12%
Over de beste aanvallende speler van het seizoen is minder twijfel bij de LaLa League. Een aantal stemmers koos nog voor Aaron Rodgers, maar verreweg de meesten zagen in wide receiver Cooper Kupp dé aanvallende superster van het afgelopen seizoen. Hij liet Matthew Stafford er zo nu en dan uit zien als een hall of famer en de tegenstanders als D2 college teams. Kupp werd intussen ook nog MVP in de Super Bowl, waarmee de uitverkiezing des te meer terecht lijkt.

Coach of the Year: Zac Taylor (Bengals) – 50%
2. Mike Vrabel (Titans) – 21%

De Bengals verbeterden hun record dit seizoen drastisch. 5-11 vorig seizoen werd 10-7 dit seizoen, en daarvoor moet je een hoofdcoach ook de credits geven. Niet onterecht dus, dat Zac Taylor de award voor beste coach opstrijkt. Ook Mike Vrabel krijgt als nummer twee in de rangschikking verdiende credits, want hij moest door blessures recordaantallen spelers inzetten en pakte desalniettemin de #1 seed in de AFC.

Most Valuable Player: Cooper Kupp (WR, Rams) – 36%
2. Tom Brady (QB, Buccaneers) – 28%
3. Aaron Rodgers (QB, Packers) – 20%

Cooper Kupp is de grote winnaar van de LaLa League NFL Awards, want hij pakt ook de MVP-award. Deze is echter een stuk zwaarder bevochten, want hij laat twee van de grootste quarterbacks aller tijden op slechts een paar stemmen achter zich. Daarmee is ook gelijk duidelijk hoe goed Kupp dit seizoen was, want als zelfs TB12 en AR12 niet aan je prestatie kunnen tippen, dan ben je ontegenzeggelijk een hele grote.

De LageLanden League, of LaLa League in het kort, is met bijna zeventig NFL-fans de gezelligste footballcommunity van de BeNeLux! Er is een appgroep waarin iedereen zijn vlijmscherpe opinies deelt, en waarin Gridiron regelmatig de mening vraagt van footballsupporters, maar ook een fantasy football-systeem – vier leagues, compleet met promotie, degradatie en jaarlijks een landskampioen. Ook vrijblijvend onderdeel worden van de LaLa League? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *