Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Combine van 1 tot en met 7 maart

In het Lucas Oil Stadion in Indianapolis start vandaag de NFL Combine. 324 afgestudeerde atleten laten zich de komende week van hun beste kant zien, in de hoop een NFL-toekomst veilig te stellen. Het is de eerste keer in twee seizoenen dat de Combine plaatsvindt. Vorig seizoen gooide corona roet in het eten en moesten NFL-scouts het doen met wedstrijdbeelden.

Het actieve deel van de NFL Combine is van 3 tot en met 6 maart.

3 maart is waarschijnlijk de dag waar de meeste mensen naar uit kijken, want dan worden de quarterbacks, wide receivers en tight ends getest. Nederlandse kijkers kunnen de verrichtingen in de nacht van 3 op 4 maart zien. Door het tijdsverschil wordt Centraal Europa pas om 1 uur ’s nachts bediend. Vervolgens is het achtereenvolgens de beurt aan de running backs en offensive lineman (4 maart), defensive linemen en linebackers (5 maart) en de defensive backs (6 maart). NFL Network doet verslag van de NFL Combine, waardoor NFL Gamepass abonnees alles van dichtbij mee kunnen maken.

Alle atleten worden op vaste onderdelen getest: 40 yard dash, bench press, vertical jump, broad jump, three-cone drill, 20-yard shuttle, 60-yard shuttle. Prospects mogen geïnterviewd worden door NFL-teams en de spelers moeten een intelligentietest afnemen, de beruchte Wonderlic-test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *