Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

USFL heeft niets te maken met de originele USFL

Toen de ELF vorig seizoen van start ging, kwam er eerst een blaartrekkend persbericht dat de oprichter van de league de rechten had verkregen om de originele merknamen en logo’s van de oude NFL Europe te gebruiken. De oprichters van de USFL waren kennelijk niet zo slim.

Volgens een gisteren verschenen artikel is het maar de vraag of de USFL in de huidige vorm van start mag gaan. FOX is er, volgens de oorspronkelijke eigenaren en league officials, ten onrechte vanuit gegaan dat de merkrechten na dertig jaar verlopen zijn en zomaar mogen worden gebruikt om het nieuwe initiatief te promoten.

De oorspronkelijke league werd in 1983 gelanceerd. Onder de verzamelgroep ’the Real USFL’ hebben ze een advocaat nu opdracht gegeven om de lancering van de USFL te blokkeren — of in ieder geval FOX ervan te verhinderen de oorspronkelijke league naam of de naam van de achttien oorspronkelijke teams te gebruiken.

Advocaat Alex Brown stelt dat FOX moedwillig de naam en logo’s van het origineel gebruikt ‘om mee te liften op de goodwill en de nostalgie van het origineel, zonder de toestemming van de mensen die het daadwerkelijk destijds gelanceerd hebben’.

FOX is in de veronderstelling dat de merknamen en -rechten, sinds het oorspronkelijke gebruik dertig jaar geleden, verlopen zijn. Een rechter zal zich inderdaad over die hamvraag buigen. Als ’the Real USFL’ in het gelijk wordt gesteld, dan kan het zomaar zijn dat Bart Andrus toch geen hoofdcoach wordt van de Philadelphia Stars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *