Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Al drie tight ends voorzien van franchise tag

De free agency die in de NFL op het punt van beginnen staat, lijkt er eentje te worden waarin tight ends zeldzaam zijn. Al drie van de beste tight ends zijn door hun club voorzien van een franchise tag en liggen daarmee vrijwel zeker vast bij hun huidige werkgever.

Cleveland Browns was er als eerste bij. Tight end David Njoku, wiens relatieve onopvallendheid door velen wordt gewijd aan het matige niveau van quarterback Baker Mayfield, werd door de Browns exclusief vastgelegd voor het komende seizoen.

Ook Mike Gesicki hoeft niet op zoek naar een nieuwe werkgever. De tight end van de Miami Dolphins kende een uitstekend jaar als één van de beste pass catchers in de league op zijn positie – en mogelijk daar buiten. Zelf ziet hij zich als een grote slot wide receiver, en hij blokt ook relatief weinig voor een tight end. Tua Tagovailoa staat erom bekend Gesicki’s vang-capaciteiten erg te waarderen, en kan dus nog een jaar gebruik maken van diens kwaliteiten.

De derde tight end die alvast vast ligt is Dalton Schultz. De Dallas Cowboys willen hun steunpilaar, waarvan al verwacht werd dat hij een franchise tag zou krijgen, begrijpelijkerwijs niet kwijt. Ook Schultz opereert vaak niet in de spotlights, maar is wel een cruciaal onderdeel van de zeer sterk geachte Cowboys-offense.

Andere spelers die al een tag ontvingen zijn left tackle Orlando Brown van de Kansas City Chiefs, en safety Jessie Bates, speler van de Cincinnati Bengals. Daarnaast wordt spoediig nieuws verwacht over Chris Godwin, die als wide receiver van de Tampa Bay Buccaneers ook frontrunner lijkt voor een tag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *