Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Davante Adams en Aaron Rodgers herenigd bij Packers in 2022

Wide receiver Davante Adams en quarterback Aaron Rodgers spelen in 2022 in ieder geval nog een keer samen. De ballenvanger ontving vandaag een franchise tag van de Green Bay Packers, nadat het team eerder al had aangekondigd dat quarterback Aaron Rodgers voor een recordbedrag was vastgelegd.

De franchise tag betekent dat Davante Adams in 2022 voor een salaris speelt van $18,4 miljoen dollar. Het geeft het team de mogelijkheid om nog tot een deal te komen met de receiver, terwijl free agency helemaal los gaat. De Packers moeten dan wel voor 15 juli tot overeenstemming komen.

Adams is een belangrijk stukje van de puzzel om Rodgers tevreden te houden. Vorig seizoen ontving Adams 123 ballen voor 1553 yards en 11 touchdowns. Het jaar hiervoor kwam hij tot 115 catches voor 1374 yards en 18 touchdowns.

Contractverlenging Rodgers
Eerder op dinsdag kwam het bericht naar buiten dat quarterback Aaron Rodgers –ondanks redelijke twijfel– er uit is gekomen met de Green Bay Packers. De spelverdeler ontvangt een contract voor vier seizoenen wat hem in totaal $200 miljoen dollar kan opleveren. $153 miljoen dollar van het contract is gegarandeerd. Het contract maakt hem de bestbetaalde speler uit de geschiedenis van de NFL, terwijl zijn cap number voor het aankomende seizoen juist omlaag gaat. Rodgers staat in 2022 in de boeken voor $46,7 miljoen dollar.

Met andere woorden: 22,4% van de beschikbare salary cap van $208,2 miljoen wordt opgebrand aan de quarterback, die de afgelopen jaren niet heeft aangetoond dat hij de Green Bay Packers naar een Super Bowl kan loodsen.

Aaron Rodgers ontkent overigens op social media de dealvoorwaarden. Wel geeft hij aan dat hij blij is dat hij de komende seizoenen weer voor de Green Bay Packers uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *