Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carson Wentz keert terug naar NFC East

Het Carson Wentz-experiment in Indianapolis is voorbij. De Colts accepteerden vandaag een trade offer van de Washington Commanders, waardoor Wentz terugkeert in de NFC East. Voor zijn jaar bij Indianapolis Colts was Wentz quarterback bij Super Bowl-kampioen Philadelphia Eagles.

De Colts ontvangen twee picks in de derde ronde van Washington, waarvan er eentje (in 2023) een tweede ronde pick kan worden als Wentz meer dan 70% van de snaps speelt voor Washington. Bovendien krijgt Indianapolis een pick in de tweede ronde van de aankomende draft.

Wentz werd gedraft door de Philadelphia Eagles, maar werd vorig seizoen naar Indianapolis verscheept. Het kostte Indianapolis een first round pick om de quarterback binnen te halen. Wentz speelde gedegen bij de Colts, en gooide 27 touchdowns en slechts 7 onderscheppingen. Zijn slechte prestatie in de laatste competitieronde kostte hem echter de kop. Wentz wist de ploeg niet voorbij de Jacksonville Jaguars te loodsen, waardoor de ploeg de play-offs mistte.

Wentz stond nog onder contract bij Indianapolis. Dit betekent dat Washington zijn contract moet overnemen. In totaal staat de quarterback volgend jaar voor 28 miljoen dollar in de boeken.

Washington Commanders belden in de week van de NFL Combine stad en land af om een quarterback te werven. Naar verluidt nam de ploeg vorige week contact op met de Seattle Seahawks en was het bereid drie first round draft picks in te leveren voor quarterback Russell Wilson. Wilson besloot gisteren echter te tekenen bij de Denver Broncos.

Saillant detail: de Washington Commanders spelen volgend seizoen twee keer tegen Philadelphia Eagles en ook nog een keer tegen Indianapolis Colts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *