Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Deshaun Watson vrijgesproken door jury; teams in rij voor trade

Het spel is op de wagen. Quarterback Deshaun Watson is gisteravond vrijgesproken door een jury in relatie tot meerdere gevallen van seksuele mishandeling. De jury zag na het aanhoren van het bewijsmateriaal geen aanleiding om de quarterback verder te vervolgen.

De uitspraak is een grote overwinning voor Watson, die vorig jaar op de bank terecht kwam omdat het verhaal over zijn seksuele wangedrag boven de markt hing. Alhoewel het nog onzeker is of Watson nog in civiele rechtszaken zijn zegje moet doen, is de weg voor andere NFL-teams nu vrij een bod te doen op de 26-jarige spelverdeler. Houston Texans wil immers van hem en zijn contract af, daarvoor is er de afgelopen anderhalf jaar teveel gebeurd.

Houston bespaart 24,2 miljoen dollar door Watson te traden naar een ander team. Bovendien staat de interesse voor Watson garant voor een aantal draft picks. 

Trade bestemmingen moeten het contract van Watson overnemen of een nieuw contract met de quarterback bespreekbaar maken. Watson kost het team $37 miljoen (2023), $32 miljoen (2024) en $32 miljoen (2025).

Enige bijkomstigheid is dat Watson een ‘no-trade’ clausule heeft en dus zelf kan kiezen waar hij het liefst naar toe gaat.

Eventuele teams die interesse hebben in de Texaanse spelverdeler moeten nog wel rekening houden met de NFL, die Watson nog kan straffen onder de ‘personal conduct policy’. De NFL kan iedereen straffen die om wat voor reden dan ook het NFL-schild in diskrediet heeft gebracht. In het verleden ging het dan meestal om schorsingen voor meerdere wedstrijden. Teams met interesse zullen de upside van Watson laten prevaleren boven die eventuele schorsing. In het laatste jaar dat hij actief was leidde hij de NFL met 4.823 passing yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *