Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Post Combine NFL Mock Draft 17-24

De NFL Scouting Combine in Indianapolis hebben we alweer achter de rug. Dit betekent dat er weer een landmark afgevinkt kan worden in het evaluatieproces. Met Gridiron kijken we vooruit op de komende NFL Draft met analist Robbert Jan Drost. Dit keer selecties 17 tot en met 24.

Auteur: Robbert Jan Drost, Area Scout, ALL22 Global Scouting Network

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 1 – 8.

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 9 – 16.

17. Los Angeles Chargers: Chris Olave, WR, Ohio State

Nu Mike Williams een contractverlenging heeft ondertekent kunnen de Chargers een van de beste wide receiver corps neerzetten. Het enige wat nog ontbreekt is een speedy deep threat. Chris Olave is met zijn 4.39 snelheid de perfecte vertical threat die de Chargers missen in hun offense. Bovendien heeft Herbert een sterke arm en met Olave in de offense kan deze eindelijk tot zijn recht komen. Mike Williams als X-receiver, Chris Olave als Z-receiver, Keelan Allen als Slot-receiver. Justin Herbert eat your heart out … 

Olave’s Combine Resultaten:

Lengte: 6006 / 185 cm

Gewicht: 187 lbs / 85 kg

40-yard Dash: 4.39

Vertical Jump: 32

Broad Jump: 10’04’’

18. New Orleans Saints: Jameson Williams, WR, Alabama

Het is jammer voor Jameson Williams dat hij zijn kruisband scheurde in de National Championship wedstrijd tegen Georgia. Door deze blessure kon hij niet deelnemen aan de Combine onderdelen en zal hij hoogstwaarschijnlijk de eerste paar weken van het 2022 seizoen moeten missen. Maar toch verdient hij het om in de eerste ronde gekozen te worden aangezien hij een home-run threat is met de bal in zijn handen door een combinatie van snelheid, acceleratie en stop/start quicks. De Saints kunnen al jaren een betrouwbare receiver naast Michael Thomas gebruiken. Helemaal aangezien Thomas de afgelopen twee seizoenen amper heeft gespeeld door blessureleed. 

Williams’ Combine Resultaten: 

Lengte: 6014 / 187 cm

Gewicht: 179 lbs / 81 kg

19. Philadelphia Eagles: Tyler Linderbaum, OC, Iowa

De derde pick van de Eagles in de eerste ronde. In dit geval kiezen ze voor een toekomstige vervanger van Jason Kelce die de laatste jaren met pensioen flirt. Bovendien is hij na het 2022 seizoen een free agent. Tyler Linderbaum is de perfecte vervanger, zijn speelstijl is zeer vergelijkbaar met die van Kelce. Het is dan ook geen verrassing dat Jason Kelce de pro comparison is voor Tyler Linderbaum. Desondanks het gebrek aan ideale lengte/gewicht weet Linderbaum te winnen met atletisch vermogen, leverage, balans en lateral agility. Hij heeft Pro Bowl potentieel als center-only in de NFL. 

Linderbaum’s Combine Resultaten:

Lengte: 6021 / 188 cm

Gewicht: 296 / 134 kg 

20. Pittsburgh Steelers: Desmond Ridder, QB, Cincinnati

Desmond Ridder is in mijn ogen een van de meest underrated quarterbacks in deze NFL Draft klas. Hij is een vierjarige starter voor de Cincinnati Bearcats en wist ze afgelopen seizoen naar de College Football Playoffs te lozen. Ridder beschikt over uitstekend atletisch vermogen zoals af te lezen is aan zijn Combine resultaten. Bovendien is hij een natuurlijke leider, iets wat naar boven kwam drijven tijdens de pre-draft interviews met NFL-teams. Zijn inconsistente mechanics leiden tot inconsistent ball placement, dit is zijn grootste verbeterpunt op dit moment. Maar ik zie hem als een potentiele franchise quarterback in Pittsburgh. Alles is beter dan Mason Rudolph om heel eerlijk te zijn …

Ridder’s Combine Resultaten:

Lengte: 6033 / 191 cm

Gewicht: 211 lbs / 96 kg

40-yard Dash: 4.49

Vertical Jump: 36

Broad Jump: 10’07’’

20-yard Shuttle: 4.29

3-Cone Drill: 7.15

21. New England Patriots: Devin Lloyd, LB, Utah

Een wide receiver zou een logische pick hier zijn, maar ik zie de Patriots eerder voor een veteraan gaan in free agency. Allen Robinson is zo’n type speler. De Patriots hebben een aantal linebackers in Bentley en Hightower die free agents zijn. Devin Lloyd is voor het gros LB1 in deze NFL Draft en lijkt een logische selectie voor de Pats met de 21e pick. Om heel eerlijk te zijn vielen de Combine resultaten van Lloyd lichtelijk tegen, helemaal voor een potentiele first-round linebacker. Dit zijn de momenten waarop je op de tape moet vertrouwen want Lloyd was een van de beste spelers in College Football in 2021. Hij is een fysieke linebacker die verantwoordelijk was voor een van de meeste tackles for loss in College Football. 

Lloyd’s Combine Resultaten:

Lengte: 6026 / 190 cm

Gewicht: 237 lbs / 108 kg

40-yard Dash: 4.66

Vertical Jump: 35

Broad Jump: 10’06’’

Bench: 25 reps

22. Las Vegas Raiders: Devonta Wyatt, IDL, Georgia

De ‘’two-deep’’ rotatie van de Raiders interior defensive line zijn allemaal free agents: Johnathan Hankins, Quinton Jefferson, Gerald McCoy en Solomon Thomas. Gelukkig voor de Raiders is mijn favoriete speler in deze NFL Draft klas nog beschikbaar. Devonta Wyatt krijgt eindelijk de waardering die hij verdient na een waanzinnige Combine performance in Indianapolis. Voor zijn formaat beschikt hij over uitstekende explosiviteit, vlugheid en lateral agility/COD. Dit maakt hem de perfecte penetrating/attacking-style 3 technique in de NFL. 

Wyatt’s Combine Resultaten:

Lengte: 6027 / 190 cm

Gewicht: 304 lbs / 138 kg

40-yard Dash: 4.77

Vertical Jump: 29

Broad Jump: 09’03’’

23. Arizona Cardinals: David Ojabo, EDGE, Michigan

Er zijn geruchten dat de Cardinals hun top edge rusher Chandler Jones niet gaan verlengen. Schrale troost van de Cardinals is dat de 2022 NFL Draft ontzettend diep is wat betreft edge rushers. Michigan’s David Ojabo is de perfecte scheme fit in de 3-4 defense van defensive coordinator Vance Joseph. Desondanks beperkte American Football ervaring laat hij een natuurlijke ‘’feel’’ voor de sport zien. Hij is uitstekende atleet met de benodigde burst voor de positie. Hij heeft misschien wel het meeste atletische potentieel van alle edge rushers op Kayvon Thibodeaux en Travon Walker na. Met meer ervaring kan hij uitgroeien tot een Pro Bowl kaliber 3-4 outside linebacker. 

Ojabo’s Combine Resultaten:

Lengte: 6040 / 193 cm

Gewicht: 250 lbs / 113 kg

40-yard Dash: 4.55

Vertical Jump: 35

Broad Jump: 10’02’’

20-yard Shuttle: 4.45

24. Dallas Cowboys: Nakobe Dean, LB, Georgia

De Cowboys hebben een flinke uitstroom van linebacker talent. Leighton Vander Esch en Keanu Neal zijn namelijk allebei free agents. Desondanks zijn gebrek aan ideale lengte en gewicht beschikt Dean over uitstekende explosiviteit, snelheid en football IQ dat hem een sideline-to-sideline linebacker maakt. Zijn tape is een genot om te kijken. Bovendien kan hij een perfect duo vormen met 2021 Defensive Rookie of the Year Micah Parsons. 

Dean’s Combine Resultaten:

Lengte: 5112 / 181 cm

Gewicht: 229 / 104 kg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *