Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Landry mag op zoek met komst Cooper

Wide receiver Jarvis Landry heeft van de Cleveland Browns toestemming gekregen om op zoek te gaan naar een trading partner. De wide receiver is het kind van de rekening nu Cleveland Browns een overeenkomst heeft gesloten met Dallas Cowboys over de komst van Armani Cooper.

De komst van Cooper betekent dat de Browns volgend seizoen al meer dan 20 miljoen dollar uit moeten geven aan een wide receiver. Kennelijk vond het team het niet noodzakelijk om daarnaast ook nog eens 16,4 miljoen dollar uit te geven aan Landry. Je kunt het de Browns niet kwalijk nemen, want Landry noteerde vorig seizoen het slechtste seizoen uit zijn loopbaan. Mede dankzij geschutter van quarterback Baker Mayfield kwam de wide out niet verder dan 52 catches en 570 yards. Landry scoorde twee keer.

Met Cooper halen de Browns een receiver in huis die de afgelopen drie seizoenen 239 ballen wist te vangen, gekoppeld aan 21 touchdowns. Afgelopen seizoen ging zijn productie omlaag, maar Cooper heeft al eerder in zijn loopbaan laten zien dat dit geen reden is voor paniek. Ook na een slecht seizoen in 2016 kwam hij sterk terug.

De Browns gaven een fifth en een sixth round draftkeuze op om Cooper binnen te halen, maar wisten zelf ook nog een sixth rounder van Dallas los te peuteren.

Maandag om 18 uur Nederlandse tijd mogen spelersmakelaars van unrestricted free agents (spelers met meer dan vier jaar ervaring en een aflopend contract) officieel onderhandelen met teams. Woensdag moeten dan alle teams onder de salary cap zijn bij de start van het nieuwe league jaar. Dit betekent dat de duurste 51 spelers van elk NFL-roster niet meer dan $208,2 miljoen dollar mogen kosten. Vanaf 22:00 uur mogen dan de eerste handtekeningen onder de nieuwe contracten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *