Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Defensive end Chandler Jones naar Raiders

De Las Vegas Raiders hebben een grote vis gevangen. Het team verwerft de diensten van Arizona Cardinals defensive end Chandler Jones en betaalt hier top dollars voor. Volgens Ian Rapoport gaat het om een driejarige deal ter waarde van $51 miljoen dollar.

De Raiders waren nog niet erg actief op de markt, maar hebben met Chandler wel meteen een van de grootste free agents in het net. De move herenigt twee oude bekenden. Jones bracht de eerste vier jaar van zijn loopbaan door bij de New England Patriots en defensive linecoach Patrick Graham. Graham is nu defensive coordinator van de Raiders.

De defensive end is net 32 jaar geworden. In totaal maakte hij gedurende zijn loopbaan 107,5 sacks en wist hij 33 fumbles te forceren. Hij is een onbetwiste basisspeler.Jones is tijdens zijn loopbaan vier keer uitgekozen voor de Pro Bowl. Twee keer werd hij opgenomen in het First-Team All Pro en bovendien schopte hij het tot het NFL All-Decade Team van 2010-2020.

Vorig seizoen eindigde Jones met 10,5 sacks. Vijf daarvan noteerde hij in de eerste competitieweek.

De Raiders schakelden meteen door na het nieuws en verscheepten pass-rusher Yannick Ngakoue in een trade naar de Indianapolis Colts. In ruil hiervoor krijgt Las Vegas cornerback Rock Ya-Sin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *