Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

DeShaun Watson ontketent stoelendans

Quarterback DeShaun Watson is door de Cleveland Browns beloond voor zijn ‘legal issues’. De voormalig spelverdeler van de Houston Texans –die daar in onmin raakte vanwege 22 zaken van seksueel misbruik– krijgt in Ohio een vijfjarig contract voor $230 miljoen dollar en wordt hiermee meteen de bestbetaalde quarterback.

De Cleveland Browns werd vrijdagochtend nog verteld dat ze Watson wel konden vergeten. Volgens de media zou de spelleider willen kiezen tussen de New Orleans Saints en de Atlanta Falcons. De Browns maakten echter zo’n grote financiele commitment om Watson binnen te halen, dat hij niet kon weigeren.

De Browns tasten niet alleen qua geld diep in de buidel. Het binnenharken van de voormalig Houston Texans-speler kost ze ook nog eens veel draftkapitaal. Houston krijgt uit Ohio een bruidsschat die bestaat uit een 2022 first-round pick, een 2023 first-round pick en third-round pick en een 2024 first-round pick en een fourth-round pick.

De quarterback markt komt na deze move ongetwijfeld snel los. New Orleans Saints en Carolina Panthers zijn dringend op zoek naar een quarterback, terwijl Atlanta Falcons en Cleveland Browns hun zittende quarterback schoffeerden om een deal met Watson mogelijk te maken. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Matt Ryan (Falcons) en Baker Mayfield (Browns) binnenkort op de markt komen. Mayfield heeft zelfs al aangegeven dat hij voor de Indianapolis Colts wil spelen, de formatie die vorige week starter Carson Wentz naar Washington stuurde.

Er is nog steeds een grote kans dat DeShaun Watson aankomend seizoen wordt geschorst. Alhoewel hij door een jury niet is vervolgd, kan hij nog steeds 22 separate civiele zaken tegemoet zien. Troost voor Watson is dat hij het met zijn pay-day nu makkelijk op een akkoordje kan gooien. Ook kan de NFL nog sancties afkondigen tegen de quarterback en hem meerdere wedstrijden schorsen. Dit staat los van de juridische perikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *