Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Matt Ryan tekent bij Indianapolis Colts; Marcus Mariota een Falcon

Niet Baker Mayfield, niet Jimmy Garoppolo, maar Matt Ryan wordt de nieuwe quarterback van de Indianapolis Colts. Ryan tekent voor twee seizoenen in Indianapolis, nadat hij door zijn eigen team Atlanta Falcons is geschoffeerd. De Falcons besluiten achter free agent Deshaun Watson aan te gaan en strijken Ryan hiermee tegen de haren.

Het is een gokje van de Atlanta Falcons, dat het team uiteindelijk duur komt te staan. Watson kiest uiteindelijk last-minute voor een megacontract bij Cleveland Browns en laat Atlanta met een gebroken hart achter.

Ryan neemt zijn huidige contract mee naar Indianapolis. In 2022 verdient hij $23,75 miljoen en in 2023 nog eens $28 miljoen. ‘Matty Ice’ speelt in totaal 14 seizoenen voor de ‘Dirty Birds’. Hij was de third overall pick van het team in de NFL Draft van 2008. Zijn beste seizoen is in 2016, wanneer hij wordt verkozen tot de NFL MVP. Ryan gooit dat jaar 4.944 yards met 38 touchdowns om 7 onderscheppingen. Hij leidt zijn team naar de Super Bowl, maar ziet zijn droom daar uiteen spatte. Hij eindigt aan de verkeerde kant van de grootste comeback in de geschiedenis van de Super Bowl door een 28-3 voorsprong te verspelen.

Ryan heeft verder gedurende zijn loopbaan indrukwekkende statistieken verzameld. Hij staat zevende op de lijst met all-time completions, achtste op de alltime passing yards lijst, en negende op de lijst van all time touchdown passes (367).

Atlanta is in allerijl op zoek gegaan naar een nieuwe signal-caller en is uitgekomen bij Marcus Mariota, de spelverdeler die vorig seizoen bankzitter was achter Derek Carr bij Las Vegas Raiders. Mariota tekent een contract voor twee seizoenen. In Atlanta wordt Mariota herenigd met hoofdcoach Arthur Smith. Mariota kwam als tweede overall in de 2015 NFL Draft naar de Tennessee Titans. Na een veelbelovende start besloot Tennessee echter in zee te gaan met Ryan Tannehill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *