Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Limburg Shotguns komt gewapend naar Groningen

De aanstaande tegenstander van Groningen Giants lijkt niet te stoppen. De Belgische formatie Limburg Shotguns, dat zaterdag om 18 uur in Groningen tegenover de Giants staat, won in de Vlaamse FLAF afgelopen zondag met 51-32 van Ghent Gators.

Het was de tweede wedstrijd op rij dat de Limburgers een grote score wisten te noteren: bij de vorige thuiswedstrijd van de Belgen ging immers Arnhem Falcons met 41-0 onderuit.

De Shotguns noemden de overwinning op de eigen site ‘moeizaam’, omdat de verdediging van de thuisploeg meerdere keren geen thuis gaf tegen de Gators. Dat bleek ook uit de score. Aan het einde van het derde kwart was het Ghent dat brutaal aan bleef dringen bij de Shotguns, dat maar met moeite een 38-32 voorsprong had in het eigen Mijnstadion in Beringen.

De wedstrijd kantelde pas enkele plays later toen cornerback Jakob Skolik zijn tweede pick van de avond wist te noteren in de eigen endzone. Limburg had maar één play nodig om de nagel in de doodskist van de Gators te timmeren. Jaycen Taylor, tegen Arnhem Falcons ook al een plaaggeest, stak van wal met een 85-yard touchdown run op first down. De overwinning kwam hierna niet meer in gevaar en Limburg eindigde met een totaal van zeven touchdowns.

Linebacker Michel Eeman van Limburg Shotguns: “We misten een aantal belangrijke spelers en wisten dat het een moeilijke wedstrijd kon worden. We hebben op wilskracht de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen. Tot slot hoop ik dat de vele kwetsuren meevallen zodat we op volle kracht kunnen aantreden tegen de Groningen Giants volgend weekend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *