Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Cheetah’ verruilt platteland voor Miami

Wide receiver Tyreek Hill, bijgenaamd ‘Cheetah’, is er niet uitgekomen in contractonderhandelingen met de Kansas City Chiefs en heeft in Miami Dolphins een nieuwe club gevonden. De Chiefs en de Dolphins bereikten vandaag overeenstemming over het uitruilen van de magistrale receiver voor een goudpot met draft picks.

Vijf keuzes in de draft krijgen de Chiefs voor hun beste wide-out: drie draft picks zijn direct inzetbaar in de aankomende Draft. Het gaat om een first-rounder, een second-rounder en een fourth-rounder. Ook in de Draft van 2023 krijgt Kansas City ammunitie van Miami. Het betreft hier een fourth-rounder en een sixth-rounder.

Naar verluidt wordt Hill in Miami een van de bestbetaalde receivers in de National Football League. Spelersmakelaar Drew Rosenhaus pocht in de media dat de deal vier jaar bestrijkt en $120 miljoen dollar.

Hill kwam zes jaar uit voor de Chiefs. In die zes seizoenen ving hij 479 ballen voor 6.630 yards en 56 touchdowns. 2021 was een van zijn beste seizoenen, alhoewel zijn gemiddelde per catch wel omlaag ging (11,2 yards/catch, terwijl hij historisch op 13,8 yards zit). Gekoppeld aan quarterback Patrick Mahomes kwam het beest in hem los. Hill liet verdedigers de hielen zien met 111 catches voor 1239 yards en 9 touchdowns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *