Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederlandse teams krijgen klop in BNL

De twee Nederlandse teams in de BNL hebben beiden verloren. Groningen Giants ontving vanavond Limburg Shotguns op het eigen veld en verloor met liefst 0-50. De Hilversum Hurricanes reisden af naar Izegem en moesten daar met 20-7 de meerderen erkennen in de Tribes.

Limburg Shotguns gaat nu fier aan kop in de BNL met twee gewonnen wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 91 voor en 0 tegen. Dit doelsaldo plaatst ze boven de Amsterdam Crusaders. De Amsterdammers hebben tevens twee wedstrijden gewonnen, maar hebben een doelsaldo van 82-7.

Groningen dingt nog mee om een mooie play-offs positie, maar voelt nu de hete adem van Izegem in de nek. De Belgische ploeg heeft een 1-1 record. Voor Hilversum Hilversum lijkt het eerste Europese sprookje als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg staat laatste met een 0-3 record en een 25-90 doelsaldo.

Voor Hilversum is dat misschien maar goed ook, want de halve finale hadden ze toch niet kunnen spelen. De BNL maakte vandaag bekend dat de halve finale op 28 mei wordt gespeeld. De ploeg uit de Mediastad speelt daags daarna, op zondag 29 mei, een inhaalwedstrijd tegen Amsterdam Panthers. Het wedstrijdsecretariaat van de AFBN geeft in het schema voorrang aan een reguliere competitiewedstrijd boven een internationale BNL-wedstrijd, waardoor er geen mogelijkheid is deze wedstrijd te verzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *