Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nog geen locatie voor Tulip Bowl XXXVI

Op 2 en 3 juli vindt volgens de American football-agenda van de AFBN het kampioenschapsweekend plaats, dat doorgaans op zondag wordt afgesloten met het sluitstuk: de Tulip Bowl finale. En hoewel het nog maar 91 dagen is voordat deze datum aanbreekt, is er nog altijd geen locatie bekend voor de 36ste editie van het nationale american football kampioenschap.

Dat is opmerkelijk. De laatste Tulip Bowl vond plaats in juli 2019. Door COVID kon er twee seizoenen lang niet gestreden worden om de hoogste Nederlandse eer. Je zou dus denken dat de Nederlandse footballbond een feest wil maken van het eerste slotstuk in lange tijd. Volgens de wedstrijdcommissie heeft niemand zich nog aangemeld als gastheer.

Amsterdam Crusaders maakte in de finale met 37-7 gehakt van Lelystad Commanders. Het was de tweede keer op rij dat Lelystad de finale verloor. Het seizoen daarvoor ging de footballploeg de bietenbrug op tegen Hilversum Hurricanes.

Doorgaans komt de AFBN uit bij Amsterdam Crusaders of Arnhem Falcons om het finaleweekend te organiseren. Aangezien beide ploegen op de achtergrond bezig zijn een succes te maken van de BNL is het maar de vraag of een van deze ploegen zich er dit seizoen voor wil lenen.

De BNL werd een aantal weken geleden uit de grond gestampt, maar heeft al een tijd en een locatie voor de eindstrijd. In het Mijnstadion in Beringen vindt op zaterdag 11 juni aanstaande de finale plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *