Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verbannen Colin Kaepernick ontwijkt censuur dankzij oude coach

Quarterback Colin Kaepernick heeft tijdens de Michigan Spring Game op uitnodiging van zijn oude coach bij de San Francisco 49ers, Jim Harbaugh, een work-out gedaan. De work-out was te bewonderen door het publiek en live te zien op het Big Ten Network. Onder het publiek waren ook NFL-scouts aanwezig. De showcase van de verbannen quarterback vond plaats tijdens de rust.

Kaepernick wordt al sinds 2016 uit de NFL geweerd. De quarterback speelde tot 2015 voor de San Francisco 49ers, maar werd het gezicht van de campagne tegen ‘police brutality’ door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. In 2020 leek er een opening om terug te komen in de NFL, toen de league aangaf niet langer aanstoot te nemen aan zijn polariserende acties.

Colin Kaepernick in goede doen kan wedijveren met zo’n beetje elke backup quarterback in de american football-league. Pete Carroll van de Seattle Seahawks gaf Kaepernick al eerder een work-out, maar durfde het toen niet aan om de quarterback binnen te halen. Ook dit seizoen heeft Carroll aangegeven dat Kaepernick een kans verdient.

De quarterback zelf zegt alle juiste dingen. “Ik kan je helpen je team beter te maken en ik kan je helpen om wedstrijden te winnen,” aldus Kaepernick na afloop van zijn work-out. “Aan alle teams die dus een quarterback nodig hebben: ik zou graag een work-out voor je doen en samen zitten om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Ik weet dat ik waarschijnlijk nog niet klaar ben voor een rol als starter, maar dat is een positie waar ik mij graag gaandeweg naar toe werk.”

De cijfers van Kaepernick overstijgen die van menig backup quarterback in de hedendaagse NFL. De spelverdeler heeft 12.271 yards op zijn conto, gecombineerd met 72 touchdowns en 30 onderscheppingen. Een van zijn grootste wapens is zijn snelheid, want de voormalig college quarterback van Nevada liep ook nog eens voor 2.300 yards en 13 touchdowns. In 2012 leidde hij de San Francisco 49ers naar het eerste Super Bowl-optreden sinds 1994.

Jim Harbaugh is een groot supporter van Kaepernick. Harbaugh greep anderhalve maand geleden nog naast de positie van hoofdcoach bij de Minnesota Vikings. Het zou een geweldige opening zijn geweest voor zijn voormalig spelverdeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *