Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook megacontract voor Stefon Diggs, waarde ruim 100 miljoen dollar

Wide receiver Stefon Diggs zit er de komende jaren warmpjes bij. Met zijn werkgever Buffalo Bills kwam de NFL-ster deze week een contract overeen met een totale waarde van maar liefst 104 miljoen dollar. 70 miljoen daarvan is gegarandeerd voor Diggs.

In hetzelfde offseason als waarin Tyreek Hill en Davante Adams supercontracten tekenden, gaat positiegenoot Stefon Diggs dus ook een megaverbintenis aan.

Diggs geldt al jaren als één van de beste receivers in de league. In 2015 draftten de Minnesota Vikings hem, en begin 2018 werd hij definitief onderdeel van de NFL-geschiedenis, met dank aan het ‘Minneapolis Miracle’. Bij het verstrijken van de tijd ving hij nabij de zijlijn een pass van quarterback Case Keenum, die hij wonderbaarlijk vrij richting de endzone mocht lopen. De New Orleans Saints werden ermee uitgeschakeld in de divisonal round, en het beeld van een koelbloedig juichende Diggs staat bij vele NFL-volgers voor altijd in het geheugen gegrift.

In 2020 werd hij voor onder meer een first round pick verhandeld aan de Buffalo Bills, waar hij in zijn eerste jaar het hoogste aantal receiving yards van de league had. Ook dit jaar liep de tandem met Josh Allen naar behoren, en ving hij voor het derde seizoen in zijn carrière meer dan 100 passes.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *