Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Izegem Tribes verkopen ziel aan heerlijk biermerk

Een van de Belgische teams in de BNL heeft zijn naam veranderd. Het team gaat niet langer door het leven als de Izegem Tribes. In plaats daarvan wensen de american footballers voortaan aangesproken te worden als de Kasteel Nitro’s.

Dat is een commercieel onderonsje met de plaatselijke Kasteel brouwerij van mijnheer Vanhonsebrouck. Volgens het persbericht wil Kasteel Nitro de Amerikaanse sportcultuur naar de Lage Landen halen, door 5 Nitro Infused Kasteelbieren te promoten. De brouwerij vergelijkt de bieren met de spelers van Izegem. “Ze zijn allebei explosief, maar zacht van karakter,” aldus het statement.

Wat is een nitro-infused biertje dan?

Na het afvullen van het bier in blik voegt de brouwer via de automatische blikkenlijn een shot stikstof (oftewel nitrogen) toe. Voordat je het blik opent, schud je het biertje driemaal om de stikstof te activeren. Wat ontstaat na opening is een romig bier dat volgens de brouwers ‘smelt op de tong’.

Het is niet de eerste keer dat de Izegem Tribes de naam veranderen. Ooit gingen ze door het leven als de Izegem Redskins.

De eerste keer dat de Nitro’s op pad gaan onder de nieuwe naam is naar Arnhem. Daar staat op Stille Zaterdag (dat is 16 april voor niet-katholieken) de matchup met de plaatselijke Falcons te wachten.

Wij willen de Kasteel Nitro’s uitnodigen een grote partner te worden van Gridiron om de merknaam snel te laten landen in heel Nederland en Belgie. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *