Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tyrann Mathieu ‘heartbroken’ over beslissing Kansas City Chiefs

De markt rond safety Tyrann Mathieu, alias known as The Honey Badger, begint activiteit te vertonen. De Pro Bowl safety was vorige week in New Orleans voor familiebezoek en bezocht toen de Saints. Ook de Philadelphia Eagles lijken naar zijn diensten te hengelen.

Mathieu speelde de afgelopen drie seizoenen verdienstelijk voor de Kansas City Chiefs. De verdediger speelde in alle 47 mogelijke wedstrijden voor de ploeg uit de AFC West. Hij was niet alleen de vocale leider in het veld, maar ook nog eens topstatistieken. Mathieu haalde twee keer de Pro Bowl en was een sleutelcomponent voor de winst in Super Bowl LIV. Hij maakte in de drie seizoenen 213 tackles, 13 onderscheppingen en 3 Sacks.

De Chiefs kozen er toch voor niet door te gaan met Mathieu en hun eieren in het mandje van safety Justin Reid te leggen. De Chiefs boden de safety een driejarig contract aan voor $31,5 dollar. The Honey Badger geeft aan hier depressieve gevoelens aan overgehouden te hebben. “Ik was heartbroken, ik kon het gewoon niet begrijpen,” zegt hij tegen iedereen die het wil horen. Mathieu gaat zelfs zo ver om te stellen dat hij ‘ja’ had gezegd als de Chiefs hem dezelfde contractvoorwaarden hadden voorgelegd als Reid.

Mathieu maakte vorige week goede indruk in zijn gesprekken met de Saints. De verdediger komt uit de omgeving en speelde college ball bij LSU. Alhoewel de gedachte om voor New Orleans te spelen hem zeer aantrekkelijk lijkt, gaf de speler zelf aan dat ‘het team hem waarschijnlijk niet nodig heeft’. 

De Saints hebben eerder dit NFL-jaar safety Marcus Maye al een lucratief aanbod gedaan voor $28,5 miljoen dollar, waardoor de kans klein is dat Tyrann Mathieu hetzelfde vangt in Louisiana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *