Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans pick-sick tegen Hilversum Hurricanes

De 010 Trojans hebben in eigen huis Hilversum Hurricanes met 24-7 verslagen. De ploeg heeft zich met de overwinning verzekerd van de AFBN Eredivisie Play-Offs. De overwinning van de Trojans kwam tot stand door maar liefst drie interception-returns voor touchdowns in het vierde kwart.

De Trojans zijn de eerste helft in geen velden of wegen te bekennen. In plaats daarvan zijn het de Hilversum Hurricanes die aan de Buitendijk de scepter zwaaien. Hilversum gaat met een 0-7 voorsprong de kleedkamer in, omdat de ploeg enkele minuten voor het rustsignaal een gaatje vindt via wide receiver Kevin Saarberg. Quarterback Maurice Tielen gooit een hoge bal, waar alleen hij bij kan.

De voorsprong van Hilversum kon op dat moment al groter zijn. Zowel de thuis- als de uitploeg smijten met turnovers, maar het is Hilversum dat daar met veldpositie van profiteert. De special teams afdeling van de Trojans voorkomt echter een fieldgoal, door de poging op knappe wijze te blokken.

De tweede helft is er een heel ander spelbeeld te zien, alhoewel Rotterdam dit niet in scores weet uit te drukken. Bijna het gehele derde kwart gaat de ploeg in de aanval met running back Jureanthony Bokshoven. De back blijft maar gaan, strooit tegelijkertijd met fumbles, maar de bal blijft op magische wijze telkens in het bezit van 010. Aan het einde van de drive is het geluk echter op en wordt quarterback Robin Brandenburg (die pas zijn tweede wedstrijd ooit speelt) onderschept in de endzone.

In het vierde kwart gooit Hilversum de wedstrijd letterlijk weg. De eerste pick six door linebacker Devon Marsham zet de achtervolging in, alhoewel de two point conversion mis gaat. Hilversum komt pas op achterstand wanneer wide receiver Stannis Rieff een vrije doorgang krijgt naar de endzone. Omdat ook hier de two point conversion spaak loopt, blijft Hilversum met 12-7 binnen handbereik van de Rotterdammers.

Hilversum receiver Saarberg, die een fantastische wedstrijd speelt, houdt dan toch een vervelend gevoel over aan de wedstrijd. Met een felle sprint langs de zijlijn weet hij zich namelijk helemaal vrij te spelen. Tielen levert een loepzuivere bal die hem onaangeraakt de endzone in kan werken, maar de receiver laat de bal ‘out of character’ vallen.

Het is de knak in de motivatie van de Hurricanes.

De twee laatste aanvalsgolven om de achterstand weg te poetsen, worden beiden door Trojans ’to the house’ genomen. Eentje is nog van de hand van quarterback Tielen (teruggelopen door rookie Quinten Sint Hill), de andere is op de eerste pass van backup quarterback Mikhail Bruev (teruggelopen door Job van de Klei). Hiermee loopt Rotterdam in de slotminuten van het duel uit naar een 24-7 overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *