Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Falcons spelen prima, scoren briljante touchdown, maar gaan ruim ten onder tegen Cru

De Arnhem Falcons hebben numeriek een flinke nederlaag geleden tegen de Amsterdam Crusaders, maar zullen zeker niet geheel ontevreden zijn na het Eredivisieduel van zondag. De ploeg van Martin Doomen kon aardig meekomen met de hoofdstedelingen en zag de Cru pas in de eindfase van de wedstrijd ver weglopen, naar 14-58.

Toch lijkt Amsterdam al heel snel een groot gat te slaan. De eerste Cru-drive levert een touchdown run op van Berto Stuijt, en Falcons-QB Isaiah Trouwloon gooit direct daarna een pick six. Die wordt terug naar de endzone gebracht door safety Soufyan Dardour, die later in de wedstrijd ook nog zou scoren met een punt return TD.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd krijgen de aanwezige toeschouwers in het tweede kwart voorgeschoteld. Op een lange 4th down try vindt Trouwloon zijn receiver Riangelo Antonia, die door twee verdedigers gecovered wordt, in het uiterste hoekje van de endzone. Met misschien wel de mooiste touchdown van het seizoen krijgen de Falcons loon naar werken, want het speelt die fase van de wedstrijd aanvallend erg sterk. Door meer variatie in de aanvallende opstellingen te brengen zijn er regelmatig receivers open en loopt de passing game on-Arnhems goed.

Daarna nemen de Crusaders wat meer afstand, als Miquel Castelen – goed voor twee rushing TDs zondagmiddag – en Juliani Cotin hun naam op het scoreformulier zetten. Ook fullback John Hanbury scoort een mooie touchdown, nadat hij een pass over het midden vangt en met een spin move de endzone bereikt.

En dan laat Arnhem toch nog even zien waar het al sinds jaar en dag bekend om staat: power running. Met een formatie met twee tight ends, een fullback en running back Lennard Harris wordt de Cru-defense overrompeld voor een korte redzone rushing touchdown van de genoemde RB.

Het slotoffensief is dan weer voor de Amsterdammers, waarbij we de namen van Olivier Lugier – 40 yard passing play – en Travis Fraser – 60 yard fumble recovery – als touchdownscoorders u niet willen onthouden.

De Falcons kunnen nu gaan toewerken naar een BNL-duel met de Izegem Tribes komende zaterdag, dat gelijktijdig plaatsvindt met Limburg Shotguns vs. Amsterdam Crusaders, de titanenstrijd. Op 1 mei gaat de Eredivisie verder, en kunnen de Falcons hun play-off-ticket veiligstellen op bezoek bij de Hilversum Hurricanes. De Crusaders spelen dan een interessante thuiswedstrijd tegen de 010 Trojans, op dit moment koploper in Groep B.

De stand is nu als volgt:

Groep A:
1. Amsterdam Crusaders, 6-0 (1.000)
2. Arnhem Falcons, 5-3 (.625)
3. Groningen Giants, 4-41 (.375)
4. Amsterdam Panthers, 0-1010 (.000)

Groep B:
1. 010 Trojans, 6-1 (.857)
2. Lelystad Commanders, 6-2 (.750)
3. Hilversum Hurricanes, 3-5 (.375)
4. Flevo Phantoms, 0-1010 (.000)

onderstreepte teams zeker van play-offs, schuingedrukte teams uitgeschakeld
1 = 1 forfeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *