Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

USFL trapt zaterdag af met innovatieve regels

Zaterdag trapt de USFL af. De liga, met onder andere hoofdcoach Bart Andrus als verantwoordelijke voor de Philadelphia Stars, kent een aantal opzienbarende innovatieve manieren om de competitie aan de man te brengen. Op Stille Zaterdag start het feest met de wedstrijd New Jersey Generals – Birmingham Stallions.

De liga heeft technologie hoog in het vaandel staan. Zo is er geen ketting om de first downs te meten. In plaats daarvan moet een chip in de football beoordelen of ten opzichte van een denkbeeldige lijn een first down is gehaald.

Als onderdeel van de experience hoopt de USFL verder op een bal die licht geeft als hij over de goal line komt. De league probeert hierbij meer duidelijkheid te krijgen over wanneer iets een touchdown is of niet. Wij zijn de technische werking hiervan nog niet echt voor ons, aangezien het systeem dan ook moet herkennen wanneer de voorwaartse progressie is gestopt en/of wanneer een vitaal lichaamsdeel de grond raakt. 

De pass interference penalty in de USFL is een kruising tussen de regel in college en de NFL. Als er een defensive pass interference penalty wordt geconstateerd, dan krijgt het team daar een 15 yards penalty voor. Tenzij de verdediger 15 yards na de line of scrimmage de wide receiver opzichtig naar de grond werkt.

De online kick is in de USFL verleden tijd. In plaats daarvan experimenteert de league met een fourth & 12 play. In plaats van de onside kick mag het kicking team proberen een vierde down te converteren om de drive weer aan te vangen. Gezien het succes van fourth & long plays buiten de redzone in een studie van Kent State University (22%), geeft dit het team een grotere kans op een comeback dan een onside kick (4%)

In de USFL is geen overtime, maar een two-point conversion shoot-out gimmick. Beschouw het als penalty’s nemen. Elk team krijgt drie pogingen om een two-point conversion te maken. Het team dat de meeste punten heeft gescoord wint. Is de stand na de drie pogingen nog steeds gelijk, dan gaan de beide teams net zo lang door totdat de gelijkmakende beurt een verschil tussen de kemphanen geeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *