Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Deebo Samuel aast op de uitgang bij SF

Wide receiver / running back Deebo Samuel wil niet langer ingezet worden als running back. De aanvaller heeft San Francisco 49ers om een trade gevraagd. Het verzoek is al een tijdje bekend bij de organisatie, waardoor er geen onderhandelingen hebben plaatsgevonden over een nieuw contract. Samuel zelf verwijderde vorige week alle verwijzingen naar het team van zijn social media kanalen.

Afgelopen week werd bekend dat Samuel zich niet zou melden bij het vrijwillige trainingsprogramma van de 49ers, net zoals AJ Brown bij de Tennessee Titans.

Samuel zal zeer gewild zijn op de trade markt. De receiver/running back was vorig seizoen het hoogtepunt van de aanval van de San Francisco 49ers. In de aanval van Mike McDaniel kwam hij tot 77 catches voor 1405 yards en zes touchdowns. Daarnaast liet hij zich graag gebruiken als running back. Als runner manifesteerde hij zich met 59 rushes voor 365 yards (6,2 yards gemiddeld). Over de grond was hij acht keer succesvol.

New York Jets en Houston Texans worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Bij New York Jets wordt Deebo herenigd met hoofdcoach Robert Saleh en offensive coordinator Mike LaFleur. De Jets waren een van de belangrijke landing spots voor receiver Tyreek Hill, toen deze uiteindelijk voor Miami Dolphins koos.

De 49ers lijken met de deal te azen op een hoge first-round pick. In deze Draft kiezen ze oorspronkelijk pas op pick 61. Met nog acht dagen te gaan zijn de Niners ‘on the clock’. Een andere optie is natuurlijk om Deebo aan zijn contract te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *