Limburg Shotguns overrompelen Kasteel Nitro’s in eerste helft van Belgisch onderonsje

Afgelopen zaterdag stond er een Belgisch onderonsje op de BNL-kalender. De Kasteel Nitro’s reisden naar het Mijnstadion in Beringen voor een confrontatie met Limburg Shotguns. Limburg weet het duel uiteindelijk op de automatische piloot uit te spelen: 35-16.

De eerste helft is duidelijk een kolf naar de hand van de thuisploeg, die uitloopt naar een 28-0 voorsprong. De Nitro’s laten in de tweede helft te goede wil nog wel zien, maar de overwinning komt dan niet meer in gevaar voor de thuisploeg.

Een combinatie van aanval en verdediging brengt de bezoekers al snel ten val. De Shotguns ontvangen als eerste de bal en de eerste drive eindigt al direct in een touchdown van de bedrijvige running back Jaycen Taylor. De zespunter wordt in het tweede kwart opgevolgd met een knappe run van running back Javin Brontley-Helsel tot in de endzone. Brontley-Helsel wordt voor zijn goede prestatie aan het einde van de rit bekroond met de ‘Kompel Player of the Game Award’.

De defense van de Shotguns laat zich hierna gelden met onder andere een sack van defensive lineman Batiste Thaels en veel druk op de punt van de Nitro’s, waardoor de Shotguns in de redzone konden starten aan hun volgende drive. Een touchdownpas naar wide Receiver Quinten Agten volgt dan ook snel. Als hierna defensive lineman Saïdi Kikunda een fumble forceert, die opgepikt wordt door linebacker Nick Vanhee, is de wedstrijd voorbij. Een touchdown catch van Mathieu De Hoffmann brengt de ruststand in beeld.

Limburg loopt zelfs nog uit naar 35-0, alvorens Kasteel Nitro’s eindelijk iets terug doet. Frappant is dat de offense van Izegem niets met de score van doen heeft, want het is de defense die twee keer achter elkaar scoort door middel van een pick six van Hugo Rivelon en een safety.

Het aanvallende doekje voor het bloeden valt pas laat in de wedstrijd, wanneer quarterback Aaron Vancoillie met een diepe pas wide receiver Vincenzo Claes bereikt voor een touchdown. Diezelfde Vincenzo Claes vangt hierna ook de two-point conversion, waarmee de 35-16 eindscore op het bord komt.

De Limburg Shotguns zijn op 7 mei terug te vinden in Hilversum. Daar staat het treffen met de lokale Hurricanes op het programma.