Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterbacks in NFL Draft vallen naar derde ronde

Zoals verwacht duurde het even voordat de eerste quarterbacks werden gekozen. Maar de quarterbacks na Kenny Pickett (die op de eerste Draft dag werd gekozen door Pittsburgh Steelers met pick 20), moesten wel heel lang wachten op hun pick. Het is de eerste NFL Draft sinds 2000 dat er in de eerste twee ronden maar een enkele quarterback is gedraft. Het hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. De 2000 NFL Draft bracht Tom Brady voort.

Niet Malik Willis, maar Desmond Ridder werd uiteindelijk de tweede quarterback met een NFL-contract. Het wonderjong van Cincinnati werd al in verband gebracht met verschillende teams, maar vindt uiteindelijk emplooi bij Atlanta Falcons (pick 74). Ridder krijgt in Atlanta de kans om de offense te leren van een andere first-round Draft pick. Marcus Mariota heeft in Georgia de rol overgenomen van Matt Ryan.

Malik Willis is uiteindelijk weggepakt door Tennessee Titans met pick 86 in de derde ronde. De teleurstellende val van Willis had er vooral mee te maken dat quarterback-needy teams geen vertrouwen hadden in zijn leercurve om een NFL-offense te begrijpen en leiden. Gekoppeld aan teleurstellende resultaten in zijn laatste jaren bij Liberty was het uiteindelijk Tennessee dat hem koos. Tennessee heeft waarschijnlijk ook de offense die het beste bij zijn kwaliteiten past.

Het team waarvan iedereen wist dat ze op zoek waren naar een quarterback, ging uiteindelijk aan het einde van de derde ronde (pick 94) in zee met Matt Corral. De quarterback van Ole Miss krijgt de kans om de competitie aan te gaan met voormalig first round draft pick Sam Darnold. Hoofdcoach Matt Rhule is in een must-win situatie en kwam omhoog voor deze pick in een trade met New England. Er zal dus niet veel vergevingsgezindheid zijn als Darnold fouten maakt.

Malik Willis en Matt Corral zaten donderdagavond nog in de green room, maar besloten de tweede dag van de dag in familiekring te vertoeven. De pick van Corral betekent in ieder geval dat de Carolina Panthers af zijn gestapt van quarterback Baker Mayfield van Cleveland Browns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *