Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Transfernieuws: Arnhem Falcons is Trouwloon en Owusu-Bediako per direct kwijt aan clubs in Duitsland

Een aderlating voor de Arnhem Falcons. De club, geplaatst voor de Eredivisie play-offs en kansrijk geacht voor een plek in de Tulip Bowl, moet het vanaf nu doen zonder quarterback Isaiah Trouwloon, die in de GFL voor de Düsseldorf Panther gaat spelen. Ook Tyrese Owusu-Bediako vertrekt, hem wacht in dezelfde stad een Europees avontuur bij de Rhein Fire.

Laatstgenoemde defensive lineman werd al eerder gelinkt aan de Rhein Fire en omdat het seizoen van de European League of Football (ELF) over enkele weken aanvangt, vertrekt hij zoals gepland nu richting Düsseldorf.

De situatie rondom Isaiah Trouwloon is wel anders dan aanvankelijk gedacht. Ook van hem wist de club al dat hij naar Duitsland zou vertrekken, maar – zo schrijft Arnhem Falcons op Facebook – in eerste instantie lag er de garantie dat de QB1 het seizoen in Nederland mocht afmaken. Daar gaat nu dus een streep door, omdat zijn nieuwe club Düsseldorf Panther hem voor de keuze heeft gesteld: nu gaan spelen voor de Panther, óf speler blijven van de Falcons.

Trouwloon heeft daarop gekozen voor de stap omhoog naar de GFL, één van de beste competities buiten Noord-Amerika. Hij gaat daar spelen onder de Nederlandse hoofdcoach en voormalig bondscoach Winston Ronde, die eind vorig jaar neerstreek in de West-Duitse stad.

Voor Tyrese Owusu-Bediako begint zijn professionele carrière zondag 5 juni met een pittige uitwedstrijd. De Rhein Fire reist dan zuidwaarts voor een wedstrijd tegen regerend kampioen Frankfurt Galaxy. Owusu mag dan proberen één van de beste quarterbacks in de league, Jakeb Sullivan, het leven zuur te maken. De Düsseldorf Panther beginnen op 22 mei aan dit seizoen van de German Football League met een burenruzie tegen de Cologne Crocodiles.

De vervanger van Trouwloon in Arnhem op de positie van spelverdeler is hoogstwaarschijnlijk Riangelo Antonia, die dit seizoen als wide receiver fungeerde maar bovendien al back-up was van Trouwloon. Onder meer in de uitwedstrijd bij de Groningen Giants speelde Antonia enkele snaps op die positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *