Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Investeringsmaatschappijen onderzoeken toetreding Amsterdam Admirals tot ELF

Twee Nederlandse investeringsmaatschappijen zijn sinds de lente van 2021 verwikkeld in gesprekken met de European League of American Football over toetreding van de Amsterdam Admirals.

De investeringsmaatschappijen zijn op zoek naar een derde financiële partner om een prestigieus vijfjarenplan rond te krijgen in de Nederlandse markt, nu zij het eerste seizoen van ELF als positief hebben ervaren. De banden met de league worden daarna weer aangetrokken. Het tweede seizoen van de ELF begint in juni.

SEH Sports & Entertainment Holding uit Duitsland lanceerde in de zomer van 2021 de European League of Football (ELF). De bedoeling van de league is om in Europa uit te groeien naar een league met 20 teams in tien verschillende landen. Inmiddels bestaat de league –met toevoeging van drie nieuwe teams per juni 2023 zoals gisteren bekendgemaakt– uit 15 teams.

ELF is een vervanger van NFL Europe, de league die in 2007 werd opgedoekt en waarin ook de Amsterdam Admirals speelden. De Amsterdam Admirals waren van 1995 tot 2007 de Nederlandse bespeler van de league en trokken gemiddeld 15.000 toeschouwers naar hun thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA.

De league kan bogen op de officiële teamnamen en logo’s van weleer, maar heeft verder geen enkele associatie met de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *