Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Colin Kaepernick gooit voor Las Vegas Raiders

Quarterback Colin Kaepernick heeft woensdag een try-out gehad bij de Las Vegas Raiders. Het was de eerste try-out voor de activist, sinds hij zich in 2017 in het zweet werkte voor de Seattle Seahawks. Raiders’ eigenaar Mark Davids zei in 2020 al in een interview dat hij zijn ‘blessing’ zou geven wanneer zijn coaches Kaepernick van dichtbij wilde zien.

Kaepernick wordt al sinds 2016 uit de NFL geweerd. De quarterback speelde tot 2015 voor de San Francisco 49ers, maar werd het gezicht van de campagne tegen ‘police brutality’ door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. In 2020 leek er een opening om terug te komen in de NFL, toen de league aangaf niet langer aanstoot te nemen aan zijn polariserende acties.

De quarterback probeert sinds dit offseason teams te overtuigen om hem aan te haken als backup. Of dat in Nevada gebeurt, de stad waar hij ook college ball speelde, valt te bezien. Naast basisspeler Derek Carr hebben de Raiders ook Jarrett Stidham en Nick Mullens (ook een oud quarterback van de 49ers) op het roster.

Oud coaches Jim Harbaugh en Chip Kelly zijn supporters van Kaepernick en noemen hem een inspirerende persoon in de kleedkamer, waar iedereen zich aan optrekt. Deze verhaallijn staat in schril contrast met de verhalen over Kaepernick in de media, die hem vaak een ‘distraction’ noemen. De spelverdeler heeft 12.271 yards op zijn conto, gecombineerd met 72 touchdowns en 30 onderscheppingen. Een van zijn grootste wapens is zijn snelheid, want de voormalig college quarterback van Nevada liep ook nog eens voor 2.300 yards en 13 touchdowns. In 2012 leidde hij de San Francisco 49ers naar het eerste Super Bowl-optreden sinds 1994.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *