Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Limburg Shotguns eerste finalist BNL

Afgelopen zaterdag stonden de Kasteel Nitro’s en de Limburg Shotguns voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De inzet was een finaleplaats voor het eerste BNL Championship. Net zoals tijdens de eerste confrontatie zegevierden de Limburgers: 30-14. Zij zijn de eerste finalist van de finale die op 11 juni plaatsvindt.

Beide teams verliezen hun starting quarterback aan blessures, maar dat maakt de scoringsdrift van beide partijen er niet minder om. De eerste touchdown van Limburg Shotguns wordt opgezet door Bram Baeté, die dan nog gezond en wel is. Zijn 40-yard rush leidt tot een touchdown pass op wide receiver Quinten Agten. 

Beide ploegen zoeken hierna hun heil over de grond. Backup quarterback Sardyga van de Shotguns stuurt Running Back Javin Brontley-Helsol op pad. Op 4th en 10 neemt de thuisploeg een gok en krijgt het de running back, inclusief de bal, alsnog de endzone in. Het brengt een ruststand van 16-0 op het scorebord.

In de tweede helft lijken de donkere wolken zich boven de Nitro’s samen te pakken, wanneer wide receiver Robbe Coudyzer na een kopstoot van het veld wordt gestuurd. De Nitro’s zijn echter niet aangeslagen en mede door foutenlast bij de Shotguns weten ze uiteindelijk een eerste touchdown te scoren via quarterback Jeremy Pot.

Pot raakt op het moment dat het momentum begint te kantelen echter geblesseerd, waardoor de Nitro’s het initiatief aan de Shotguns moeten laten. Het leidt tot rushing touchdowns van running back Jaycen Taylor en Michael David. Laatstgenoemde loopt direct na een interceptie van de Limburgers de bal binnen voor een 30-8 voorsprong.

Een troosttouchdown van Nitro’s wide receiver Gilles Mommerency op de laatste play van de wedstrijd is een doekje voor het bloeden. Eindstand in het Mijnstadion in Beringen is 30-14.

Op 5 juni wordt de andere halve finale gespeeld tussen de Amsterdam Crusaders en de Arnhem Falcons. De winnaar van dat duel neemt het dan op tegen de Limburg Shotguns in het mijnstadion op 11 juni. Tickets zijn te krijgen via https://bnl-football-league.eventsquare.co/nl/syn5lfnrj0kh/championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *