Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ryan Fitzpatrick zegt teamgenoten gedag

Tom Brady is op dit moment 55% committed voor een nieuw NFL-seizoen, Aaron Rodgers bij de Green Bay Packers zelfs maar 50%. Voor quarterback Ryan Fitzpatrick hoeft het helemaal niet meer. Hij heeft vandaag oud-teamgenoten bedankt voor hun steun tijdens zijn loopbaan. Het lijkt erop dat hij hiermee de spreekwoordelijke pijp aan Maarten geeft.

Fitzpatrick, van Yale University, heeft een spraakmakende loopbaan achter de rug. De journeyman speelde voor maar liefst negen verschillende NFL-formaties. Als laatste speelde hij voor de Washington Redskins, maar daar kwam hij maar een duel in actie.

Fitzpatrick werd gekozen in de zevende ronde in de NFL Draft, maar kwam gedurende zijn eerste drie seizoenen nauwelijks aan spelen toe. Pas toen hij voet aan de grond kreeg bij Cincinnati Bengals (in zijn tweede seizoen aldaar) begon zijn carriere te lopen. Zijn beste jaren volgde bij de Buffalo Bills, waar hij echt naam voor zichzelf maakte en 53 wedstrijden in actie kwam.

Fitzpatrick heeft als enige speler in de geschiedenis interceptions en touchdowns gegooid bij acht verschillende teams. Hij speelde naast St Louis, Buffalo en Cincinnati ook voor de New York Jets, Miami Dolphins, Houston Texans en de Tennessee Titans.

Fitzpatrick is 39 jaar wanneer hij de shoulderpads aan de wilgen hangt. Hij eindigt zijn loopbaan met 34.990 passing yards, 223 touchdowns en 169 onderscheppingen. Naar verluidt is de spelverdeler in beeld bij Amazon om onderdeel uit te maken van het team dat verslag doet van de Thursday Night Football wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *