Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders met eenvoudige shut-out zege naar finale BNL

De tweede halve finale van de BNL heeft weinig spanning opgeleverd. De #1 seed Amsterdam Crusaders waren in eigen huis veel te sterk voor de Arnhem Falcons en nemen het in de eerste finale van de league op tegen de Limburg Shotguns.

Een druilerige middag op Sportpark Sloten, en een net zo’n druilerig begin van de wedstrijd. Beide offenses hebben moeite om in het eerste kwart yardage te vinden, en er is een penalty voor nodig om de Crusaders in scoringspositie te brengen. Dankzij een roughing-the-passer call blijft een Amsterdamse drive levend en vindt Jasper Nijland zijn receiver Juliani Cotin in de endzone.

Een gemiste field goal van de Falcons en een heleboel punts later begint de Cru in kwart twee uit te lopen. Een touchdown catch van Anton Chereminskiy, touchdown runs van Miquel Castelen en de goed spelende Berto Stuijt én een safety zorgen voor de 35-0 ruststand.

Door de tweede touchdown van Stuijt direct na de onderbreking lijkt het een uitzonderlijk ruime score te gaan worden, maar het blijkt het laatste wapenfeit van de Crusaders, die veel second stringers speeltijd geven. De Falcons komen niet veel verder dan een interception en een forced fumble deze wedstrijd.

Dankzij de zege gaan de Amsterdam Crusaders naar de eerste finale van de BNL, die gespeeld wordt in het Mijnstadion in Beringen, België. Die locatie stond al vast, maar de Cru treft er komende zaterdag de vaste bespeler Limburg Shotguns.

Foto: Bodeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *