Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dylan Reede uitgenodigd voor XFL Showcase

Dylan Reede vertrekt op 16 juni naar Florida om zich voor te bereiden op een XFL ‘Showcase’ op 19 juni. De 22-jarige Nederlandse wide receiver reist op uitnodiging van de XFL af. Momenteel speelt hij bij het Duitse Düsseldorf Panther dat uitkomt in de GFL.

Reede had de uitnodiging zelf niet zien aankomen. “Voor mij is dit een enorme confident boost en laat het zien dat al het harde werken zijn vruchten afwerpt. Ik had een redelijk stabiel seizoen in Oostenrijk afgelopen jaar en sloot deze mooi af met een goede wedstrijd in Graz, maar om dan deze uitnodiging te ontvangen laat zien dat ik toch op de radar sta in de VS en dat is supergaaf.”

XFL is net zoals de USFL een Amerikaanse profcompetitie die functioneert als ‘development league’ voor de NFL (National Football League) en CFL (Canadian Football League). De XFL vindt in februari 2023 voor het eerst sinds 2020 weer plaats.

Reede is uitgenodigd voor een ‘Showcase’, een testdag waar verschillende fysieke testen worden afgenomen om te zien welke spelers het in zich hebben om op dit podium te presteren. Er zijn zes Showcases verdeeld over de Verenigde Staten.

Reede heeft in het offseason getraind bij een tweetal topfaciliteiten in Minneapolis. Hier trainde hij samen met verschillende spelers uit de topcompetities in de Verenigende Staten en Canada.

Reede: “Mijn voorbereiding op dit seizoen in Minneapolis heeft mij enorm geholpen. Ik ben als een compleet ander soort atleet teruggekomen en voel me zowel fysiek als mentaal een veel betere atleet. Tuurlijk is het lastig om je binnen drie weken voor te bereiden op zo’n testdag, zeker als je midden in je seizoen zit. Maar ik weet dat de basis is gelegd in Minneapolis en dat ik vanuit mijn trainingen daar een goede test dag kan neerzetten.”

Reede spreekt over een once-in-a-lifetime opportunity. “Dit pakken ze mij nooit meer af. Ik ga alles geven en dan zien we wel verder. Tuurlijk zou het gaaf zijn om de eerste Nederlander én Europeaan in deze competitie te worden. Daar doe ik het natuurlijk voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *