Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rebuild dient zich aan voor Falcons: Martin Doomen stopt als hoofdcoach, ook veteranen stoppen of vertrekken

Niet lang na de uitschakeling van de Arnhem Falcons in de AFBN play-offs is duidelijk geworden dat hoofdcoach Martin Doomen zijn laatste wedstrijd gecoacht heeft voor de Arnhemmers. Hij houdt het na twee jaar voor gezien, en ook een aantal veteranen speelt komend seizoen niet in het blauw-wit.

Het is de volgende klap voor de Falcons na het vertrek van quarterback Isaiah Trouwloon en defensive lineman Tyrese Owusu-Bediako in de eindfase van dit Eredivisieseizoen. Beide spelers zochten hun heil in Duitsland, Owusu-Bediako in de ELF en Trouwloon in de GFL. Vooral het verlies van laatstgenoemde had duidelijk zijn weerslag, want in de twee wedstrijden die de Falcons sinds zijn vertrek nog speelden scoorden de Arnhemmers geen punt meer.

Nu houdt dus ook Martin Doomen het voor gezien. Twee jaar geleden keerde de oudgediende terug in het Nederlands football, hij werd de opvolger van Christian Heister als hoofdcoach in Gelderland. Die rentree kwam na vijf jaar afwezigheid, nadat hij in 2015 gestopt was na eveneens een verloren halve finale van de play-offs met Arnhem. Zelf speelde Doomen ooit football bij de Tilburg Steelers.

Doomen is niet de enige coach die er mee ophoudt, want ook coordinator en oud-quarterback Jeroen Daams staat volgend jaar niet langer langs de lijn in Arnhem. ,,We gaan binnenkort met de coaches kijken hoe we deze gaten gaan invullen” laat clubvoorzitter Michel van Rijswijck weten.

En of dat nog niet genoeg puzzelwerk is voor de Falcons houdt ook een aantal belangrijke spelers het voor gezien. Linebacker Paul Blom (voormalig Groningen Giants) is volgens de voorzitter op weg naar de GFL, een optie die er ook zou liggen voor wide receiver Riangelo Antonia.

Maar ook daar blijft het niet bij, denkt Van Rijswijck: ,,Er zijn nog oudgedienden die door privé en leeftijd hebben aangegeven te gaan stoppen. En er zijn er nog die zijn verhuisd of al ver weg wonen en die nog gaan kijken wat ze gaan doen.”

Heel wat werk aan de winkel dus voor de Falcons, die door het seizoen heen al met een steeds kleinere wedstrijdselectie op kwamen dagen. De voorzitter vermoedt dat de nieuwe – of eigenlijk oude – seizoensopzet, met natuurlijk de BNL die een vaste plaats op de kalender hoopt in te nemen, kan helpen. ,,Doordat we waarschijnlijk weer naar een kort seizoen gaan kunnen we de komende tijd gebruiken om weer te gaan werken aan het nieuwe team. We hopen de jongens binnen de vereniging te houden, maar we moeten kijken hoe alles uitpakt. Een kort seizoen zal ons zeker helpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *