Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fenomenale score Nederlandse cornerback Roedion Henrique in ELF (VIDEO); andere landgenoten hebben wisselend succes

Het was weer een heet weekendje in de European League of Football, letterlijk en figuurlijk. Waar de Barcelona Dragons zich langzaam in een favorietenrol beginnen te nestelen, bevond Roedion Henrique de spotlights met een schitterende individuele performance.

Roedion Henrique kwam deze week terug op alle highlight reels van de European League of Football. De Amsterdamse cornerback, die als prof speelt bij de Leipzig Kings in de Europese competitie, had namelijk een schitterende pick six in huis tegen de Berlin Thunder.

Met de Thunder diep op de helft van de Kings, die al op achterstand stonden, werd een grote play gevraagd van de Kings, die – anders dan hun tot dan toe 0-3 record doet vermoden – als één van de sterkere defenses kan worden gezien. En het was de voormalig Amsterdam Crusader Roedion Henrique die precies leverde wat de Kings nodig hadden. Niet alleen onderschepte hij de pass van Thunder-QB Joe Germinerio, hij perste er ook een prachtige return uit. Maar liefst 89 yards bracht hij de bal terug naar de endzone, een score die uiteindelijk cruciaal bleek richting de eerste seizoenszege van de oost-Duitsers. Henrique kwam in de wedstrijd ook nog tot vier tackles, een TFL en een pass break-up.

Fire verliest

Minder gelukkig waren de landgenoten bij de Rhein Fire. De Düsseldorfers verloren voor het eerst dit seizoen, en dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen de Barcelona Dragons. De statistische bijdrage van de Nederlanders was daarbij verwaarloosbaar: alleen lineman Tyrese Owusu-Bediako noteerde twee tackles. Linebacker Thomas van den Oort kwam niet tot een noemenswaardig resultaat, terwijl tight end Silvan Barelds voor de tweede week op rij ontbrak. O-liner Arnoud Holierhoek speelde wel het grootste deel van de wedstrijd, maar kon niet verhelpen dat de Dragons het Fire-publiek stil kregen.

Met de vierde zege van Barcelona mogen de Catalanen nu echt dé sensatie van de League genoemd worden. Vorig seizoen eindigden de Dragons, met dezelfde quarterback under center, nog met een 3-7 record en kwam het nooit dicht in de buurt van de play-offs.

Centurions kansloos

Regerend kampioen Frankfurt Galaxy begon moeizaam aan het duel, maar heeft de zaakjes inmiddels aardig onder controle. In week 4 moesten de Cologne Centurions van DB Ibrahim Eldewieh eraan geloven, de play-off-deelnemer van vorig jaar ging met 48-12 ten onder in eigen huis. Aan de back zelf kun je die nederlaag overigens niet toeschrijven, want Eldewieh was met vijf tackles en een sack absoluut impactvol.

Radji nipt ten onder met Panthers

De Wrocław Panthers hadden het geluk niet aan hun zijde in het eigen Stadion Olimpiskij, waar de Hamburg Sea Devils na de eerste overtime in de ELF-geschiedenis te sterk waren voor de enige Poolse franchise in de league. Pass rusher Semmie Radji heeft wel weer z’n stempel weten te drukken, met zes tackles, een sack en twee tackles for loss.

De rest

De Vienna Vikings kenden in eigen huis geen enkele genade voor de Istanbul Rams, die het ontzettend moeilijk hebben in de ELF tot dusver. De Oostenrijkse 49-0 zeker betekent een 4-0 record voor de Vikings, en het omgekeerde voor de Rams. Ook de Stuttgart Surge komt er nog niet aan te pas en kreeg deze week met 33-0 klop van de Tirol Raiders, die als favoriet golden voor dit seizoen maar net als de Galaxy even nodig hadden om op stoom te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *