Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Buffalo Bills ontslaan punter na vermeende verkrachting

Punter Matt Araiza wist tijdens preseason de ogen op zich gericht vanwege zijn duizelingwekkende lange punts. Het lukte Araiza regelmatig om punts van meer dan 70 yards af te leveren, waaronder een 82-yard punt tegen Denver Broncos. Toch verdient hij geen plek op het uiteindelijk roster van de Buffalo Bills.

Araiza kreeg gisteren zijn ontslagbrief gepresenteerd, nadat zijn naam opdook in een verkrachtingszaak. Volgens rechtbankpapieren wordt de 21-jarige Araiza de verkrachting van een 17-jarig meisje ten laste gelegd. De minderjarige high school scholiere zou in de vroege morgen van 17 oktober vorig jaar op een feestje meerdere malen zijn verkracht door de punter en zijn teamgenoten Zavier Leonard en Nowlin Ewaliko. Alle heren waren toen nog speler bij San Diego State. Het feestje vond naar verluidt plaats in het huis van Araiza.

Het verhaal dook eerst op in een krant in Los Angeles op 3 juni, even nadat Araiza door de Bills in de zesde ronde werd gedraft. De Bills ontsloegen afgelopen maandag punter Matt Haack nog. Volgens de Bills is er voorafgaand aan de Draft naar alle spelers uitvoerig onderzoek gedaan, maar waren er geen red flags om Araiza niet te selecteren. De advocaat van het verkrachte meisje lijkt wel aan te geven de Bills in een vroeg stadium geinformeerd te hebben, maar dat er toen niet werd gehandeld.

Araiza ontkent de beschuldigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *