Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jimmy G. blijft een 49er

Eindconclusie: de 49ers vonden het wat waard om Jimmy Garoppolo niet naar een divisierivaal te sturen en uiteindelijk een verzekering af te sluiten op een blessure of slechte prestaties van benoemde basisquarterback Trey Lance. De ploeg uit San Francisco en Jimmy Garoppolo kwamen er gisteren contractueel uit: de basisspeler van vorig seizoen krijgt 6,5 miljoen dollar voor een seizoen bankzitten.

Daarmee komt er een einde aan een slepende affaire tussen de 49ers en de quarterback die ze vorig seizoen bijna naar de Super Bowl loodste. De Niners gaven meteen na de seizoen aan een trade met Garoppolo wel te zien zitten, maar omdat de quarterback op eigen houtje een operatie onderging bleef overweldigende interesse uit.

Nu Garoppolo weer klaar is om te gooien en sommige teams op zoek zijn naar een vervanger van de geblesseerde starter, hebben beide partijen elkaar gevonden. Garoppolo blijft in de Bay Area en dient als back-up mocht het project om zijn opvolger mislukken.

Hiermee lijken de 49ers ’teams in need’ te slim af te zijn, alhoewel aan die slimmigheid wel een aardig prijskaartje hangt. Onder andere divisierivaal Seattle Seahawks leek in de markt voor de spelverdeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *