Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Technische vergadering AFBN vandaag

De AFBN belegt om 11 uur een technische vergadering, waarbij het zaadje wordt gepland voor seizoen 2022-2023. Op de agenda staat onder andere de inschrijfdatum voor de tackle competitie en de daarbij gepaarde leeftijden voor de tackle disciplines.

Lightning Leiden promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie. Het is de vraag hoe deze competitie er volgend jaar uit ziet, omdat meerdere teams op het hoogste niveau de competitie moesten forfaiten (Amsterdam Panthers en Flevo Phantoms). Het is nog niet bekend welke teams zich inschrijven voor welke discipline.

Ook de BNL vormt binnen de technische vergadering een apart onderwerp. De Belgisch-Nederlandse league gaat -na een pilot vorig seizoen- haar eerste echte seizoen in en vooralsnog is alleen de deelname bekend van Amsterdam Crusaders, Limburg Shotguns en Kasteel Nitros.

Op 17 september komt vervolgens de Algemene Ledenvergadering bij elkaar. Deze ALV heeft zelf ook wat harde noten te kraken, nadat onlangs bekend werd dat een aantal boekjaren nog niet op orde waren. De AFBN doet er alles aan om het probleem op te lossen en zich in een positie te manoeuvreren voor deelname aan de Olympische Spelen in 2028, waar Flag Football in Los Angeles op het programma staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *