Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Buffalo blaast Los Angeles Rams van tafel

De openingswedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen is gewonnen door Buffalo Bills. De ploeg van quarterback Josh Allen zorgde er in SoFi Stadium voor dat de thuisploeg geen moment in zijn element kwam. Buffalo liep in de tweede helft bij Los Angeles weg. Na een 10-10 ruststand, stond er aan het einde van de rit een 10-31 uitslag op het bord.

Beide ploegen waren in het begin slordig met de bal. Na een magistrale openingsdrive van Buffalo (waarbij Allen een touchdown pass wierp op een volledig vrijstaande Gabriel Davis) leken beide ploegen zich geen weet met het ovaal. Los Angeles moest twee achtereenvolgende keren punten, maar Buffalo gaf de bal terug na een interception en een fumble. Ook Matthew Stafford droeg bij aan de malaise door zelf een onderschepping te gooien.

Met een magistrale touchdown pass op Cooper Kupp kwam Rams dan net voor rust weliswaar langszij, maar daarna was het uit met de pret. In de tweede helft maakte Josh Allen (dankzij een uitstekende prestatie van Stephon Diggs met 8 catches voor 122 yards) persoonlijk gehakt van de verdediging van de Rams. Schlemiel was cornerback Jalen Ramsey, die werd verschalkt door de lucht. Ramsey liet een lange touchdown pass toe op Diggs en zag deze avond nog vijf andere passes om zijn oren vliegen.

Allen maakte de avond compleet met één van zijn karakteristieke quarterback runs. Stafford stelde daar in de tweede helft alleen twee interceptions tegenover.

Coach Sean McVay noemde de nederlaag een ‘humbling experience’. Door de nederlaag dook de hoofdcoach voor het eerst in zijn loopbaan in een seizoen onder een .500 winstpercentage. De Buffalo Bills zette met de overwinning de gedachte kracht bij dat de ploeg dit seizoen een topfavoriet is voor de titel.

Winnen van de regerend Super Bowl kampioen in hun eigen veste lijkt een goed begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *