Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lions maken het Eagles knap lastig, maar verliezen toch (weer)

De Detroit Lions hebben in eigen huis het de sterk geachte Philadelphia Eagles flink moeilijk weten te maken. Maar, zoals vorig jaar ook meermaals het geval was, kwam het niet tot een overwinning. Een fourth quarter comeback bleek too little, too late om Jalen Hurts en Philly af te stoppen.

Dat laatste was sowieso de hele wedstrijd een probleem – Jalen Hurts afstoppen. In letterlijke zin, want de quarterback rushte voor 90 yards. Slechts 6 yards minder dan Miles Sanders, die ook een prima game had en net als Hurts de bal eenmaal over de goal line wist te brengen. In totaal scoorden de Eagles vier rushing TDs in deze 38-35 overwinning in de autohoofdstad van Amerika.

Bij aanvang van het vierde kwart leek dat een veel ruimere zege te gaan worden voor de bezoekers, toen de achterstand voor Detroit nog 17 punten bedroeg. Jared Goff leidde echter een aardige comeback die nog twee touchdowns opleverde in een wedstrijd die voor de Lions-QB niet onredelijk was. Ondanks een onnodige pick six gooide Goff voor 215 yards en 2 touchdowns.

Genoeg was dat dus niet voor de Lions, die na een touchdown pass op DJ Chark op 3:51 van het einde van de wedstrijd twee first downs toestonden aan de Eagles, waarmee de wedstrijd beslist was.

Hard knocks-effect
Het is een hard gelag voor de franchise in Detroit, die de sympathie van veel NFL-fans won door te verschijnen in de HBO-serie Hard Knocks. Dat effect was zelfs goed meetbaar, want Ford Field was voor deze seizoensopener stijf uitverkocht. En dat is normaalgezien echt geen zekerheid in Michigan.

Dit jaar wordt er van de Lions de nodige verbetering verwacht ten opzichte van het 2-15 record van vorig jaar. Volgens sommige optimisten kan Detroit al dit jaar de play-offs halen, maar dat is misschien nog wat teveel gevraagd. Maar het roster is er bepaald niet minder op geworden en vooral de receiver core is stiekem best beangstigend. Het is aan quarterback Jared Goff om daar het beste uit te halen – en om zo aan head coach Dan Campbell te bewijzen dat dat er komende draft géén vervanger voor hem gepickt hoeft te worden.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *